Blogpost

Cool: droneraces met supersonische drones

Een drone race klinkt niet alleen heel cool, maar is dit ook zeker! In Amerika weten ze er al alles van Hier worden al meerdere drone races per jaar georganiseerd. Sterker nog, er is een officiële drone race league! Voor 2016 staan er weer zes spannende drone races gepland. De beelden van deze wedstrijden met drones zijn live te bekijken vanaf iedere locatie ter wereld, zolang er maar internet is.

Spannende droneraces met supersonische drones

De supersonische drones lijken gemaakt te zijn voor het racen. De verwachting is dan ook dat de droneraces met supersonische drones niet alleen een hobbymatige bezigheid blijft, maar dat het binnen enkele jaren al zal worden gezien als officiële sport.

Je mag dan al snel gaan denken aan een ware Formule 1 beleving met supersonische drones. Het is voor nu vooral de bedoeling dat de fans van de droneraces de wedstrijd vanaf een vertrouwde locatie kunnen volgen, maar wanneer het aantal toeschouwers echt begint op te lopen, dan is het geen vreemde gedachte dat er uiteindelijk stadions zullen worden gebruikt voor de droneraces.

Hoe wordt een drone race eerlijk gehouden?

Bij iedere wedstrijd hoort fair play natuurlijk een belangrijke rol te spelen. Dit geldt uiteraard ook voor de drone races. Wanneer iedere deelnemer met een eigen drone zou racen, dan is het geen eerlijke strijd.

Het is dan ook zo dat iedere drone eigen mogelijkheden, specificaties en capaciteiten heeft. Een wedstrijd met verschillende drones zou niet eerlijk verlopen. Daarom worden de drone races georganiseerd met drones die door de organisatie zelf worden aangeleverd aan de deelnemers.

Zo weet men zeker dat iedereen dezelfde drone gebruikt en dat er niet mee gesjoemeld is.

Drone races in Nederland

Op de Jaarbeurs in Utrecht werden de race drones al geïntroduceerd. Verschillende dronepiloten werd gevraagd naar de beurs te komen om deze supersonische drones eens te proberen. Het doel is dan ook om in april van dit jaar, 2016, al een echte drone race in ons land te laten plaatsvinden.

Het zou dan gaan om het Open Nederlands Kampioenschap voor de zogenaamde FPV Racing. Het evenement zal worden georganiseerd door FormulaFPV.

Begin vast met oefenen

Zie jij het wel zitten om in de toekomst eens deel te nemen aan een drone race met een supersonische drone? Dan mag je wel alvast gaan oefenen. Koop een goede drone en oefen je technieken.

Het raceparcours zit vol scherpe bochten en andere hindernissen, dus je moet vooral je behendigheid oefenen om in de toekomst eens als winnaar te eindigen.

 

Bron hoofdfoto: FPV Drone Racing from Moving Car door rctestflight/YouTube

-->