Blogpost

Dankzij app altijd weten waar je mag vliegen

Het vliegen met drones is natuurlijk ontzettend leuk, maar zit ook vast aan allerlei regels. Zo is het niet geoorloofd om hoger dan 120 meter te vliegen met je drone en moet je de drone altijd met het blote oog kunnen zien. Bovendien zijn er zogenaamde no-fly-zones, waarin je helemaal niet mag vliegen met je gadget.

Hoewel je bij deze zones altijd borden ziet waaraan je kunt herkennen dat je er niet mag vliegen met je drone, is het niet altijd even duidelijk of je nou mag vliegen of niet. Dat leidt zo nu en dan tot gevaarlijke situaties en/of boetes. Zonde, want die waren makkelijk te voorkomen geweest wanneer je zou weten waar je precies mag vliegen.

Met de Vlieg Veilig-app komt een einde aan deze onzekerheid en weet je altijd waar je mag vliegen.

Nooit meer twijfel over je vlucht

De Vlieg Veilig-app is ontwikkeld door verzekeraar ASR, maar ook te gebruiken door mensen die geen klant zijn van het bedrijf. Je meld je aan via Facebook of met je e-mailadres. Vervolgens geeft de app je tips om er zeker van te zijn dat je veilig begint met vliegen en herkent de app aan de hand van je GPS-locatie of je je in een no-fly-zone bevindt.

Is dit het geval, dan geeft de app een duidelijk signaal dat je hier niet mag vliegen. Met de app kun je vervolgens eenvoudig een plek vinden waar je wel ongestoord mag rondvliegen met je drone. Typische no-fly-zones zijn bijvoorbeeld het gebied rond Schiphol, militaire bases en ook de haven van Rotterdam.

Waar dan wel vliegen?

Gelukkig zijn er nog talloze plekken waar je wel zonder problemen kunt rondvliegen met je drone. Hierover hebben we eerder al geschreven in dit artikel. Onze tip: download de app, laad je accu op en ga eropuit met je drone! Maak mooie beelden en zie de omgeving als nooit te voren.

 

-->

gerelateerde berichten

Waarom de politie een hekel heeft aan drones

De politie besteedt op dit moment veel aandacht aan het opleiden van agenten tot

drone wetgeving
Drone wetgeving: hier moet je op letten

Drones, afhankelijk van het type drone ook wel bekend als quadcopters of hexacopters, zijn