Blogpost

De 4 meest gemaakte fouten door beginnende drone vliegers

Mensen die een drone hebben gekocht zijn hier vanzelfsprekend bijzonder enthousiast over. Dit is logisch, want er wordt vaak uitgekeken naar het moment dat de eigen drone eindelijk de lucht in kan. Echter, dit enthousiasme zorgt er ook vaak voor dat er ongelukjes gebeuren of dat er dingen fout gaan die niet fout hadden hoeven gaan.

Dit geldt overigens niet alleen voor het vliegen met een drone, maar ook voor het vliegen met een quadcopter. Dit zijn de vier meest gemaakte fouten door beginnende drone en quadcopter vliegers.

  1. Te hoog vliegen

Er zijn er zelfs bij die er een wedstrijd van maken. Wie vliegt het hoogst? Dit is onzin, en bovenal gevaarlijk. Het is niet nodig om hoog te vliegen. Sterker nog, verreweg de meeste filmpjes die met een drone of quadcopter worden gemaakt zijn gemaakt vanaf een hoogte van slechts een meter of tien.

Deze hoogte is namelijk ideaal om een mooie film te maken waarop de details op de grond nog goed te zien zijn. Vlieg nooit hoger dan 120 meter, maar blijf liever nog onder de honderd meter hoogte.

  1. Het overslaan van de handleiding

Het komt veel voor, en zeker niet alleen bij de aanschaf van een drone of quadcopter. Mensen hebben gewoonweg geen zin om eerst nog een hele handleiding te gaan lezen, gewoon omdat het enthousiasme te groot is om de actie nog even uit te stellen. Veel startende vliegers beginnen dan ook al zonder de handleiding gelezen te hebben.

Dit is niet verstandig, ook niet als je wel al weet hoe een drone werkt. In de handleiding staat namelijk ook hoe je moet handelen in situaties die minder voor de hand liggen.

  1. Een te grote afstand afleggen

Het is natuurlijk fantastisch dat een drone een gigantische afstand af kan leggen en jou kan laten zien wat daar allemaal te vinden is, terwijl je zelf geen meter hoeft te bewegen. Het is een makkelijke manier om een groter gebied te leren kennen.

Toch is het niet aan te raden om een drone of quadcopter zo ver weg te laten vliegen dat je deze niet meer kunt zien. Er kan namelijk van alles mee gebeuren, gewoon omdat jij het niet zag aankomen. Houd je drone daarom altijd in het zicht.

  1. Schending van de privacy

Veel starters gaan gewoon maar wat vliegen en denken helemaal niet meer na over de privacy van mensen. Ze vliegen bijvoorbeeld door woonwijken waar mensen in hun eigen beschutte achtertuin liggen te zonnen. Niet doen, want voor je het weet heb je een rechtszaak aan je broek.

-->

gerelateerde berichten

Drone verhuurd, maar er wordt niet betaald?

Drones zijn populair. Op relatief eenvoudige manier maak je de mooiste filmopnames en bedrijven

drone kopen lening
Hoe begin je met drone vliegen?

Je bent net jarig geweest en je hebt een drone cadeau gekregen, wat nu?

Je drone in de winter: hier moet je op letten

Natuurlijk wil je in de winter ook gewoon kunnen vliegen met je drone. Hoe

dji phantom 4 drone
De 5 beste drones van dit moment volgens Drone123

Drones zijn niet meer weg te denken. Veel mensen besteden hun vrije tijd tegenwoordig

Zo houd je een drone in goede conditie

Als je een drone in je bezit hebt, dan heb je hier misschien wel

6 Prachtige natuurgebieden in de randstad voor dronevluchten

De mooiste video’s die met drones worden gemaakt zijn toch wel de video’s van

Zo maak je de mooiste beelden met je drone

Als je je drone eenmaal goed beheerst, dan kan je natuurlijk de mooiste video’s

7 Factoren om op te letten voordat je gaat vliegen

Heb je een drone of een quadcopter gekocht en wil je gaan vliegen? Je