Blogpost

De 5 beste drones van dit moment volgens Drone123

Drones zijn niet meer weg te denken. Veel mensen besteden hun vrije tijd tegenwoordig aan hun dronehobby, genieten online van dronefilmpjes of kijken films waarbij de mooiste beelden met een drone geschoten zijn.

Ook voor kinderen zijn er drones om mee te spelen: mini drones met propellerbeschermers of iets grotere modellen die met een FPV scherm bestuurbaar zijn. Met al die drones is het soms moeilijk om te bepalen welke drone nou het meest geschikt is voor je. Onze keuzehulp kan je hierbij helpen.

Maar welke drone is nou eigenlijk de allerbeste van dit moment? Het was even discussiëren, maar Drone123.nl is tot de volgende top 5 drones van dit moment gekomen.

5. Syma X8G

syma x8g droneOp de vijfde plaats de Syma X8G. Deze drone houdt het midden tussen een budgetdrone en middenklasse drone, maar presteert eigenlijk eerder in de categorie midden- tot high-end drones. Hoewel de drone goedkoop is, presteert hij namelijk ontzettend sterk.

Met 1080p Full HD-camera onder de drone kun je prachtige beelden schieten, terwijl de besturing verbazingwekkend simpel is. Met name dankzij de headless mode kun je erg eenvoudig de drone manoeuvreren, omdat je er niet meer op hoeft te letten waar de voor- en achterkant van de drone zit.

Een extra pluspunt is dat de Syma X8G erg stabiel is, waardoor je voor een kleine prijs toch behoorlijk professionele beelden kunt maken met deze drone.

4. Parrot Bebop 2 met Skycontroller

Parrot Bebop + Skycontroller ar droneHet Franse bedrijf Parrot weet als enige dronebedrijf in de buurt te blijven bij DJI. De Bebop 2 met Skycontroller is hiervan een goed voorbeeld. De compacte drone is stabiel, snel en heeft een goede hoeveelheid opties om zorgeloos met je drone te vliegen.

Met behulp van de Skycontroller kun je direct zien wat je aan het filmen bent, zodat je uiterst nauwkeurige beelden kunt schieten met de drone. De beelden zijn 1080p Full HD en foto’s kunnen met 14 megapixels ook prima geschoten worden met de Parrot Bebop 2 met Skycontroller.

Eén van de sterkste punten van deze drone is de maximale vliegduur: liefst 25 minuten, wat maar door weinig drones geëvenaard kan worden.

3. DJI Phantom 4

Met de klasse van dji phantom 4 drone kopen zijkantDJI is deze top 3 misschien enigszins voorspelbaar: het Chinese bedrijf bekleedt alle posities. Op de derde plaats hebben we de DJI Phantom 4 gezet. De Phantom 4 is het nieuwste model uit de Phantom-serie en zoals gebruikelijk weer een stevige verbetering ten opzichte van de voorganger.

Met een 4K-camera, verschillende vliegmodi, return-to-home, een persoonstracker en nog veel meer zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos met deze drone. Kritiekpuntje is dat de drone, net als de andere Phantoms, nog steeds enigszins log is. Hierdoor is de drone wel enigszins gevoelig voor wind, hoewel de interne stabilisatie de drone alsnog stabieler maakt dan vrijwel alle concurrentie.

Het gladde, witte design van de nieuwe DJI Phantom 4 maakt deze drone een lust voor het oog.

2. DJI Inspire 2

dji-inspire-1 drone voorkant

De Inspire 1

Naast de Phantom-serie, heeft DJI ook de Inspire-serie. Deze octupus-achtige drones zijn met name gericht op professionele filmers, maar ook onder amateurvliegers erg populair. Het bijzondere design van de Inspire 1 en 2 valt direct op: als een soort spin staat de drone op de grond, waarna de poten omhoog worden getrokken tijdens de vlucht.

De camera van de drone hangt hierdoor volledig vrij: niets van de drone kan per ongeluk in beeld komen. De specs van de Inspire 2 zijn om van te watertanden: 5,2K filmen, extreme stabiliteit, volgfuncties, return-to-home, een scala aan sensoren om obstakels te vermijden en nog veel meer.

De Inspire 2 heeft een prijskaartje, maar dan heb je ook wat.

1. DJI Mavic Pro

dji mavic pro voorkantEr kon er eigenlijk maar één winnen in onze top 5 drones van dit moment: de DJI Mavic Pro. Het paradepaardje van de Chinezen en met een goede reden. De drone is opvouwbaar, licht, stabiel, snel en eigen simpelweg the complete package.

Met de Mavic Pro richt DJI zich op zowel particulieren als professionals die mooie luchtbeelden willen maken. De drone is ontzettend wendbaar, heeft een 4K camera, een bereik van 7000 meter (!), een volgmodus, selfiemodus en tenslotte ook nog een functie voor besturing met de nieuwe DJI Goggles.

De DJI Mavic Pro ligt mijlenver voorop op de concurrentie en wordt met behulp van software-updates regelmatig nog verder verbeterd. Wij zijn fan en gaan er bijna elk weekend wel op uit met onze Mavic, nu het weer goed is.

-->

gerelateerde berichten

Drone verhuurd, maar er wordt niet betaald?

Drones zijn populair. Op relatief eenvoudige manier maak je de mooiste filmopnames en bedrijven

drone kopen lening
Hoe begin je met drone vliegen?

Je bent net jarig geweest en je hebt een drone cadeau gekregen, wat nu?

Je drone in de winter: hier moet je op letten

Natuurlijk wil je in de winter ook gewoon kunnen vliegen met je drone. Hoe

Zo houd je een drone in goede conditie

Als je een drone in je bezit hebt, dan heb je hier misschien wel

6 Prachtige natuurgebieden in de randstad voor dronevluchten

De mooiste video’s die met drones worden gemaakt zijn toch wel de video’s van

Zo maak je de mooiste beelden met je drone

Als je je drone eenmaal goed beheerst, dan kan je natuurlijk de mooiste video’s

De 4 meest gemaakte fouten door beginnende drone vliegers

Mensen die een drone hebben gekocht zijn hier vanzelfsprekend bijzonder enthousiast over. Dit is

7 Factoren om op te letten voordat je gaat vliegen

Heb je een drone of een quadcopter gekocht en wil je gaan vliegen? Je