Blogpost

De DJI Phantom-serie: de beste drone op de markt

Veruit de populairste drones van het moment zijn die uit de Phantom-serie van DJI. De eerste Phantom zette de standaard op het gebied van drones voor particulieren. Dit dankzij het mooie design en de toegankelijke bediening.

Inmiddels is de Phantom-serie uitgebreid met de Phantom 4, die zowel voor particulieren als professionals goed te gebruiken is. Wat maakt de Phantom van DJI nu zo bijzonder?

Intuïtieve bediening van de drone

Het bijzondere van de Phantom-serie is met name de bediening. Deze is zeer intuïtief en daardoor ook geschikt voor particulieren zonder vliegervaring. Hiermee maakte Phantom als een van de eerste het vliegen met drones toegankelijk voor het grote publiek.

De Phantom heeft een ingebouwde Fail Safe Mode, waarmee je met één druk op de knop kunt zorgen dat je quadcopter weer naar je terugvliegt, mocht je ‘m onverhoopt uit het oog verliezen. Dit doet de Phantom dankzij een ingebouwd GPS-systeem, waarbij het punt van vertrek gemarkeerd wordt.

Stabiele, krachtige vlucht

Nog een voordeel van de quadcopters van Phantom is hun stabiliteit. Dit wordt ook geroemd op diverse fora en in de meeste reviews over het apparaat. Wanneer de Phantom opstijgt, blijft hij direct in positie hangen en wachten op verdere instructies.

De vlucht van de Phantom is zeer stabiel en krachtig, waardoor het ook voor beginnende vliegers gemakkelijk is om de drone op koers te houden.

DJI Intelligent Flight Battery

Met de gepatenteerde batterij van DJI kun je tot wel 25 minuten achter elkaar vliegen. De intelligente batterij vertelt je constant hoe lang je nog kan vliegen, gebaseerd op de afstand tot het beginpunt en de hoogte waarop je vliegt.

Je krijgt een seintje als het tijd is om terug te vliegen. Dit seintje – en alle andere informatie omtrent de batterijduur – krijg je via een livestream binnen op de speciaal ontwikkelde GO app.

Unieke app van DJI

Over die app. Veel dronefabrikanten leveren een app bij hun drones, maar de DJI GO app is toch wel iets bijzonders. De app verandert je mobiele apparaat in een camera gestuurd besturingssysteem. Met de app kun je daarnaast in enkele seconden een nieuwe film maken, je kunt de camera en vluchtinstellingen aanpassen en op de kaart kun je constant zien waar je drone zich precies bevindt.

Daarnaast heb je te allen tijden inzage in de vluchtgegevens zoals snelheid, hoogte en afstand en tot slot kun je een log bijhouden over de vlucht.

-->

gerelateerde berichten

Hoe de drones en VR ook de zakelijke wereld innoveren

Drones en virtual reality-brillen zijn leuk speelgoed, zo wordt vaak gezegd. Daar zijn we

mavic 2
3 Tech Tips voor 2018

2018 is een spannend jaar voor tech freaks en gadget liefhebbers. Niet alleen in

drone energie
De nieuwste energiezuinige technieken voor drones

Natuurlijk willen we een allemaal een drone met een groot bereik en het liefst

Taxi drone stap dichterbij door ontwikkelingen Airbus

Vliegtuigproducent Airbus is druk bezig met de ontwikkeling van een taxi drone. Het idee

dji spark kopen
DJI Spark maakt selfies op commando

We lieten het je al weten bij Drone123, twee dagen geleden heeft DJI haar

Gevangenis Guernsey bouwt ‘drone-schild’

Een gevangenis op het kleine Britse eilandje Guernsey heeft voor een wereldwijde primeur gezorgd

parrot 3D
Parrot update Bebop 2 voor professionele markt

De Franse dronefabrikant Parrot staat al langer bekend als een innovatie speler in de

kustwacht-drones
Dope! Australische kustwacht zet DJI drones in om haai aanvallen te voorkomen

Must see drone video van DJI. De Australische kustwacht heeft veel te kampen met

De post bezorgd per drone?

Het leek er even op dat we onze post – en dat met name