Blogpost

De mooiste filmlocaties voor je drone in Nederland

Filmen met drones is aan regels gebonden. Zo mag je geen grote mensenmassa’s filmen en niet boven bebouwing en wegen filmen. Ook moet je andermans privacy en rust respecteren. Het kan dus een uitdaging zijn om mooie filmlocaties te vinden. Gelukkig kent Nederland een hoop mooie natuurgebieden en locaties die goed geschikt zijn om mooie opnames te maken met een drone.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie

Deze 86 kilometer lange waterlinie was vroeger een verdedigingslinie. Er zijn 46 oude forten te vinden langs de route en er is zelfs een eiland, Pampus. Het is een prachtig uitgestrekt gebied waar je mooie opnames kan maken van de oude forten. Ook de uitgestrekte plassen lenen zich goed voor filmen met een drone.

De Drentse Aa

Dit Drentse natuurgebied heeft veel diversiteit. Er zijn mooie wandelroutes en de Aa kronkelt dwars door het landschap. Verder bevat het gebied boerenland en zestien authentieke dorpen.

Ook zal je er Schotse Hooglanders kunnen vinden.

De Biesbosch

Dit Nationale Park strekt zich uit van Noord-Brabant tot in Zuid-Holland. Het gebied heeft uitgestrekte rivieren en veel natuur en wild. Het is beschermd natuurgebied dus zoek van tevoren even uit op welke plekken je wel en niet mag filmen. Er zijn namelijk verschillende broedplaatsen in de Biesbosch die in bepaalde jaargetijden niet verstoord mogen worden.

De Hoekse Waard

Dit is typisch Hollands landschap. De Hoekse Waard is een van de Zuid-Hollandse eilanden en bevat voornamelijk uitgestrekt polderlandschap. Er zijn in totaal zestig polders en vrijwel alle dijken zijn nog intact.

De eerste polders en dijken stammen al uit de 14e eeuw, dus het gebied is echt Nederlands erfgoed. De verre uitzichten en het platte landschap lenen zich bij uitstek voor het maken van opnames met een drone. Als je het authentieke Hollandse landschap op beeld wilt zetten, moet je hier zijn.

De Maasduinen

Voor het spotten van wild zijn de Maasduinen een goede locatie. Dit is een van de drie nationale parken van Noord-Limburg en het is ruim 4.500 hectare groot. Je kunt hier veel wild vinden en als je geluk hebt zal je zelfs kraanvogels kunnen vinden. Kraanvogels zijn zeer zeldzaam in Nederland, maar in het voor- en najaar trekken de volgens van en naar het duingebied. Zoek ook hier even goed na waar je mag filmen om geen broedplaatsen te verstoren.

De Oosterschelde

Dit is het grootste nationale park van Nederland. Het gebied is werkelijk uniek op het gebied van flora en fauna. Dit komt doordat het gebied lange tijd zowel zoet water als zout water kende. Dit heeft voor een heel bijzondere en diverse natuur gezorgd.

Je vindt er zeehonden en bruinvissen, maar ook anemonen, zeekatten en veel verschillende vogels. Vooral tijdens eb het je grote kans om mooie opnames te maken, omdat de vogels dan in het slik naar eten zoeken. Kijk wel goed uit dat je drone niet in aanraking komt met opvliegende vogels.

-->

gerelateerde berichten

airvuz
AirVūz: De spot voor de coolste drone video’s

Er wordt iedere dag flink wat beeldmateriaal met drones geschoten. Of we het nu

Waaghals skydivet vanaf superdrone

Dat we veel kunnen met drones, begint langzaam duidelijk te woorden. Niet alleen het