Blogpost

DJI komt met baanbrekende FPV goggles

DJI, de ongekroonde koning van de dronewereld, heeft op de NAB beurs in Las Vegas de DJI Goggles geïntroduceerd: een FPV bril die ook nog eens dienst doet als virtual reality-bril. Eerder zagen we al bij andere merken, waaronder Parrot, de FPV bril, waarmee je in de bril live kunt meekijken met de camerabeelden van de drone.

DJI doet hier echter een schepje bovenop. De interne display is ongeveer twee keer zo scherp als de al bestaande FPV brillen en kan zelfs volledig HD de videobeelden streamen. Volgens DJI zelf gaat dit zonder een achteruitgang van de verbinding met de drone, zodat je altijd veilig kunt vliegen.

De bril is speciaal gemaakt voor de Mavic Pro, maar ook compatibel met alle andere drones van de hand van het Chinese bedrijf.

De DJI Goggles beloven een baanbrekende FPV-ervaring te bieden.

Volg en bestuur je DJI drone met de DJI Goggles

De strak ontworpen DJI Goggles zijn van een ontzettend hoge kwaliteit als we af mogen gaan op de eerste beelden. De beelden zijn scherp en vloeiend, terwijl de bril ook nog eens over tal van opties beschikt. Zo kun je de camera van de drone besturen door simpelweg rond te kijken en alle reeds bestaande mogelijkheden van de DJI drones activeren met de trackpad die rechts op de bril zit.

De DJI Goggles worden gedragen met behulp van een brede band die over het hoofd wordt geschoven. Deze is voorzien van kussens en kan strakker of minder strak gezet worden voor optimaal comfort. In deze hoofdband zit rondom ook een antenne, zodat de verbinding tussen de drone en bril altijd optimaal is, ook als de drone zich achter de drager bevindt.

Laat je vrienden meekijken

Tussen de bril en hoofdband zit een scharnier, zodat de bril omhoog geklapt kan worden, zonder dat je hiervoor de Goggles af hoeft te doen. Op deze wijze is het mogelijk om zo nu en dan even rond te kijken. Ook kunnen er nog eens drie extra DJI Goggles aangesloten worden op dezelfde drone, zodat ook anderen mee kunnen kijken met de vlucht.

Met de Goggles kunnen er nog betere beelden gemaakt worden, omdat het nog eenvoudiger is geworden om objecten of personen te volgen vanuit de lucht.

HDMI-kabel voor andere modellen

Hoewel de DJI Goggles zijn ontworpen voor de DJI Mavic Pro, kunnen ook andere modellen aangesloten worden. In tegenstelling tot de draadloze verbinding met de Mavic, is hiervoor wel een HDMI-kabel vereist die van de besturing naar de bril loopt. Met een USB-kabeltje kan bovendien de camerabesturing met de bril geactiveerd worden voor andere modellen.

Voor de oudere modellen van DJI zijn de Goggles overigens niet beschikbaar. De Phantom-serie is vanaf de DJI Phantom 3 Advanced compatibel met de Goggles, voor de Inspire-serie is dit alleen de nieuwe DJI Inspire 2.

De DJI Goggles kunnen ook fungeren als virtual reality-bril om mee te gamen of films te kijken.

DJI Goggles als virtual reality bril

Wat de DJI Goggles nog waardevoller maakt, is dat de bril ook gebruikt kan worden als virtual reality bril. Met behulp van de USB-poort en HDMI-poort kunnen de Goggles probleemloos aangesloten worden op computersystemen. Zo heb je met de DJI Goggles in feite twee toepassingen: als besturing voor DJI drones en als virtual reality bril voor VR games, apps en films.

Het is vooralsnog onduidelijk of de Goggles bijvoorbeeld ook compatibel zijn met de Sony Playstation. Dit ligt niet voor de hand, omdat Sony zelf ook een VR bril heeft ontwikkeld voor de Playstation VR games.

Bekijk ook de onderstaande video die vandaag is gepubliceerd door DJI:

 

Alle afbeeldingen: DJI/YouTube

-->

gerelateerde berichten

dji phantom
DJI Phantom pro 4 versus DJI Spark

Foto’s trekken of video’s maken via drones is een handig trucje waarmee je zeer indrukwekkende

dji spark kopen
DJI Spark maakt selfies op commando

We lieten het je al weten bij Drone123, twee dagen geleden heeft DJI haar

dji-spark
DJI Spark Confirmed: DJI lanceert nieuwe drone op 24 mei

Het ging al enige tijd rond in de wandelgangen, maar nu geeft DJI zelf

DJI Mavic Pro
DJI brengt nieuwe Mavic promovideo uit

Dat DJI met de nieuwe Mavic goed scoort is geen geheim. In hun nieuwe