Blogpost

Drone verhuurd, maar er wordt niet betaald?

Drones zijn populair. Op relatief eenvoudige manier maak je de mooiste filmopnames en bedrijven zijn er dol op. Er komen daardoor steeds meer aanbieders op de markt die drones verhuren aan externe partijen die op hun beurt filmproducties of enkele opnames maken.

Door een drone te huren, heb je als klant niet te maken met hoge aanschafprijzen, maar helaas gebeurt het dat er niet wordt betaald. In dit artikel lees je hoe je om kunt gaan met wanbetalers.

1. Betalingsherinnering sturen

Wacht niet te lang met het versturen van een betalingsherinnering. In de betalings­herinnering attendeer je een debiteur op de verstreken betalingstermijn en stuur je als geheugensteuntje de factuur nogmaals mee.

Het kan gebeuren dat men oprecht is vergeten te betalen en het advies is dan ook om in de betalingsherinnering vriendelijk te blijven. Een voorbeeldbrief vind je hier en deze kan je direct inzetten.

2. Bel je debiteur

Als blijkt dat ook de herinnering niet heeft geleid tot betaling dan is het tijd om je debiteur te bellen. Maak in het telefoongesprek concrete afspraken of stem zo nodig een betalingsregeling af.

Het is verstandig om alle afspraken over betaling, de termijnen, consequenties bij niet betalen e.d. na het telefoongesprek op de mail te zetten zodat voor beiden duidelijk is wat de afspraken zijn.

3. Verstuur een aanmaning

Indien er na de stappen 1 en 2 nog niet is betaald, wordt het tijd voor het versturen van een aanmaning. Een aanmaning is strenger van toon en de betalingstermijn is ook korter.

Hoewel het juridisch gezien al wel kan bij zakelijke klanten, is het aan te raden nog geen rente en/of incassokosten in rekening te brengen. Het is tenslotte belangrijker dat een debiteur vrijwillig betaalt!

4. Schakel een professional in

Wanneer alle bovenstaande inspanningen niet hebben geholpen en de factuur nog steeds niet is betaald, schakel dan een expert in. Incassorecht is echt een specialistisch vakgebied en door het uit handen te geven, zorg je voor extra pressie waardoor de kans op betaling maximaal is.

Ook bij kleinere facturen kan het interessant zijn om het uit te besteden, want in juli 2019 werd bekend dat de griffierechten voor lagere vorderingen binnenkort hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk wordt verlaagd. Hierdoor wordt het voor ondernemers interessanter om ook voor lagere vorderingen naar de rechter te stappen.

Wacht echter nooit te lang met deze stap. Wanneer een debiteur onverhoopt failliet zou gaan, ben je namelijk verder van huis. Ben je op zoek naar een partij die jouw incasso kan vorderen? Via deze link lees je over de verschillen tussen een incassobureau, deurwaarderskantoor of een incasso advocaat.

Let er bij het selecteren van een partij op, dat je onderzoekt wat de verschillende mogelijkheden en werkwijzen zijn. Je wilt tenslotte dat jouw incassozaak zo snel en efficiënt mogelijk wordt afgehandeld.

-->

gerelateerde berichten

drone kopen lening
Hoe begin je met drone vliegen?

Je bent net jarig geweest en je hebt een drone cadeau gekregen, wat nu?

Je drone in de winter: hier moet je op letten

Natuurlijk wil je in de winter ook gewoon kunnen vliegen met je drone. Hoe

dji phantom 4 drone
De 5 beste drones van dit moment volgens Drone123

Drones zijn niet meer weg te denken. Veel mensen besteden hun vrije tijd tegenwoordig

Zo houd je een drone in goede conditie

Als je een drone in je bezit hebt, dan heb je hier misschien wel

6 Prachtige natuurgebieden in de randstad voor dronevluchten

De mooiste video’s die met drones worden gemaakt zijn toch wel de video’s van

Zo maak je de mooiste beelden met je drone

Als je je drone eenmaal goed beheerst, dan kan je natuurlijk de mooiste video’s

De 4 meest gemaakte fouten door beginnende drone vliegers

Mensen die een drone hebben gekocht zijn hier vanzelfsprekend bijzonder enthousiast over. Dit is

7 Factoren om op te letten voordat je gaat vliegen

Heb je een drone of een quadcopter gekocht en wil je gaan vliegen? Je