Zonder accu geen droneplezier. Een accu kan kapot gaan of simpelweg verouderen, waardoor je helemaal niet of korter kunt vliegen met je drone dan normaal.

Met een vervangende of extra accu kun je langer doorvliegen en plezier hebben aan je drone. Je kunt de accu eenvoudig zelf installeren wanneer je de drone openschroeft. Raak je hierin bedreven, dan kun je makkelijk de drone vervangen wanneer er één leeg is, zodat je extra lang kunt vliegen.

Niet voor iedere drone kunnen losse accu’s geleverd worden. Bekijk hieronder of de accu voor jouw drone ertussen zit.

Accu drone kopen

Is de accu van je drone kapot of gaat hij inmiddels wel heel snel leeg? Geen man overboord, je kunt hier een nieuwe accu voor je drone aanschaffen. De accu's zijn over het algemeen eenvoudig te installeren. Het enige dat je hoeft te doen is de drone openschroeven, de oude accu loskoppelen en vervolgens de nieuwe erin liggen. Vanwege het compacte formaat van veel drones kun je de accu eenvoudig klemmen in de bestaande holte.

Waarom gaat mijn drone accu sneller leeg?

Een accu heeft geen eeuwige levensduur. Na verloop van tijd gaat de accu achteruit, waardoor hij sneller leegloopt. Dit merk je tijdens het vliegen in de vliegduur van je drone. Vloog de drone eerst zonder problemen tien minuten, dan kan dat met een verouderde accu makkelijk dalen naar acht minuten. Bij erg oude accu's kan de vliegtijd zelfs gehalveerd worden. De veroudering zit hem met name in de opslagcapaciteit van de accu en de lekkage die plaatsvindt. De energieoverdracht naar de drone wordt minder efficiënt, waardoor energie verloren gaat als warmte in plaats van energie om de propellers aan te sturen.

Waarom zijn er geen accu's voor mijn drone?

Helaas verkoopt niet iedere droneproducten ook losse accu's. Op dit moment hebben wij accu's voor onder meer drones van WLtoys en Hubsan. Met name bij de kleine tot middelgrote drones is de vervanging vaak lastig, waardoor dit moet gebeuren door een reparateur van de producent zelf of een expert. Helaas kunnen wij hierdoor niet voor iedere drone die wij aanbieden ook losse accu's verkopen. Wel zijn wij er altijd mee bezig om een zo compleet mogelijk aanbod te hebben. Wordt een accu voor een specifieke drone op een later moment toch beschikbaar, dan doen wij er alles aan deze accu ook aan ons assortiment toe te voegen.

Hulp bij installatie drone accu

Hoewel de installatie van een nieuwe accu in de drone relatief eenvoudig is, kan het toch lastig zijn voor iemand die niet veel knutselt of klust. Op YouTube zijn hiervoor diverse uitlegvideo's te vinden voor vrijwel iedere denkbare drone. Deze video's leiden je stap voor stap door het proces van accuvervanging. Drone accu kopen? Kijk dan snel bij Drone123.nl.