Cheerson is een Chinese ontwikkelaar van drones die zich richt op de product van mini drones. De drones van Cheerson zijn goedkoop, maar toch van een goede kwaliteit. De besturing is eenvoudig en de vliegduur is goed voor een kleine drone.

De Cheerson CX-10C is zelfs de kleinste drone met camera. Hoewel de camera vanwege het kleine formaat niet in HD kan filmen, is de kwaliteit nog altijd goed genoeg om leuke filmpjes mee te maken.

De Cheerson drones zijn erg stevig en kunnen zelfs meerdere crashes overleven zonder te breken. Dit maakt de mini drones van Cheerson ideaal voor beginners om mee te oefenen. Ook kun je met de goedkope drones testen of de dronehobby bij je past.

 • cheerson-cx-10 dronecheerson-cx-10 drone

  Cheerson CX-10

  De Cheerson CX-10 is de ideale beginnersdrone. De mini-drone is geschikt om binnenshuis te vliegen en is na enige oefening simpel te besturen.

 • cheerson-cx-10c mini drone voorkantcheerson-cx-10c mini drone

  Cheerson CX-10C met Camera

  De Cheerson CX-10C is een uitbreiding op de goedkopere Cheerson CX-10 en beschikt over een 640p camera. De drone is ideaal voor beginners en kan korte, leuke filmpjes maken.

   

  • Makkelijk te besturen
  • Leuke filmpjes maken met interne camera
  • Lichtgewicht
  • Ingebouwde stuntfunctie
  • LED-licht voor en achter
  • Kan tegen een stootje
  • Waarschuwing bij lage batterijspanning
  • Simpel oplaadbaar met meegeleverde USB-kabel
  • Korte vliegtijd
  • Propellers breken makkelijk af
  • Geen propellerbescherming
  • Eigen micro geheugenkaart nodig voor filmpjes

   

Cheerson drone kopen

Drones van Cheerson staan bekend als stevige drones van een over het algemeen prima kwaliteit. Cheerson is een Chinees bedrijf dat in eerste instantie met enkele modellen wilde concurreren met DJI, maar zich inmiddels vrijwel volledig richt op de productie van mini drones. Daar slaagt Cheerson goed in, met de populaire Cheerson CX-10 en vergelijkbare Cheerson CX-10C. Sinds enige tijd kan Cheerson op steeds meer concurrentie rekenen van het eveneens sterke WLtoys, maar de reputatie van Cheerson blijft erg sterk. De drones van Cheerson zijn ideaal voor beginners. Ze zijn goedkoop, vrij eenvoudig te besturen en zijn redelijk geavanceerd. Daarmee kun je met Cheerson drones goed experimenteren met het vliegen en erachter komen of de dronehobby bij je past.

De drones van Cheerson

In de jaren heeft Cheerson enkele drones uitgebracht. De twee populairste modellen zijn de mini drones Cheerson CX-10 en Cheerson CX-10C. Deze drones zijn vrijwel identiek, met als verschil de camera die de Cheerson CX-10C heeft. De twee modellen hebben dezelfde intuïtieve besturing en kunnen bovendien spectaculaire stunts uitvoeren. Zo kan de Cheerson drone salto's voor- en achteruit maken, maar ook om de as rollen. Bovendien is de versnelling van de drone groot, waardoor je kleine races kunt doen met de drones. De Cheerson drones zijn in principe alleen geschikt om binnen mee te vliegen. Dit is een nadeel van het formaat van de drone: zelfs lichte wind heeft invloed op de stabiliteit van de drones.

De Cheerson CX-10 of Cheerson CX-10C?

De Cheerson CX-10 en CX-10C zijn erg vergelijkbaar met elkaar. Het ontwerp is vrijwel identiek, met als verschil de ingebouwde camera van de Cheerson CX-10C. Dit maakt de CX-10C iets zwaarder en duurder. Toch zijn beide drones erg goedkoop. De Cheerson CX-10 is de goedkoopste drone op de markt, de Cheerson CX-10C is de goedkoopste drone met camera op de markt. De CX-10 kost € 27,95, de CX-10C met camera slechts € 39,95. Houd er rekening mee dat de Cheerson CX-10C weliswaar een camera heeft, maar niet HD kan filmen zoals veel andere drones. Dit is een gevolg van het formaat van de drone. Een HD-camera vergt teveel energie van de kleine accu, en het gebruik van een kleine HD-camera zou de prijs van de drone zeer ver opvoeren. Desalniettemin kan met de Cheerson CX-10C prima gefilmd worden. Binnenshuis kun je zo leuke, korte filmpjes maken en het huis zien op een manier die je misschien nog niet eerder hebt gezien. Met name met een hoog plafond is de Cheerson CX-10C ideaal.

Mindere punten van Cheerson drones

Hoewel drones van Cheerson op diverse punten erg sterk scoren, zijn er ook enkele minpunten aan de modellen van het merk. Stabiliteit is er hier één van. Hoewel inherent aan mini drones, zou de stabiliteit van de Cheerson drones verbeterd kunnen worden. De mini drones hebben de neiging om een lichte afwijking te hebben richting één kant. Hierdoor kunnen de drones lastig op één positie in de lucht gehouden worden. Een ander punt is dat de drone zelf weliswaar erg stevig is en goed tegen een stootje kan, maar de propellers wel makkelijk afbreken. Hoewel deze propellers erg goedkoop zijn, is het vervelend om ze regelmatig te moeten vervangen.

Oefenen met een Cheerson drone

Hoewel vaak gedacht wordt dat het eenvoudiger is om te vliegen met een kleine drone dan een grote drone, klopt dit niet helemaal. Hoewel ook mini drones vaak nog vrij eenvoudig te besturen zijn, is het doorgaans nog makkelijker met grote drones. Dat komt doordat grote drones meer stabiliteit hebben en geavanceerder zijn. Dit betekent tegelijkertijd dat mini drones perfect zijn om het vliegen mee te oefenen. Heb je goede controle over een mini drones, bijvoorbeeld de Cheerson CX-10, dan heb je dit zeker over een geavanceerd model als de DJI Phantom 4. Een handige optie aan de Cheerson drones is dat je kunt aangeven welk niveau je hebt als dronepiloot. Op het laagste niveau is de gevoeligheid van de drone vrij laag, waardoor het besturen makkelijker is. Op een hoger niveau is de besturing ontzettend gevoelig. Het voordeel hiervan is dat de drone zeer precies gemanoeuvreerd kan worden. Hiervoor is wel enige oefening nodig, omdat een klein foutje in het besturen kan leiden tot een crash. Dankzij de verschillende modi van de drone kan stap voor stap geleerd worden hoe je een drone goed bestuurt.

Een Cheerson drone kopen

Wil je een Cheerson drone kopen, dan kun je dat op de website van Drone123 eenvoudig doen. Op de productpagina's van de drones lees je een uitgebreide review, inclusief plus- en minpunten. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, vinden wij het namelijk belangrijk dat je ook leest over de minpunten van de drone. Iets wat veel andere dronezaken juist verzwijgen, vinden wij belangrijk om aan de bezoeker te vertellen. Aan de hand van de uitgebreide reviews kun je vervolgens eenvoudig de verschillende mini drones en drones van Cheerson vergelijken, zodat je zeker weet dat je de juiste drone koopt. Bovendien vind je op Drone123 altijd de scherpste prijzen van alle drones. Een goede Cheerson drone kopen? Je zit goed bij Drone123.nl.