Waar de quadcopter het dominante type drone is op dit moment, vormen de hexacopters een bijzondere groep. Hexacopters hebben niet vier propellers, maar zes. Dit maakt ze erg stabiel en bovendien krachtig.

Het aanbod in hexacopter is op dit moment niet erg groot, maar de hexacopters die verkrijgbaar zijn wel van hoge kwaliteit. In vergelijking met zeer geavanceerde drones zijn hexacopters goedkoop, terwijl ze wel zeer stabiele videobeelden kunnen maken.

Op dit moment lijkt met name het gerenommeerde WLtoys zich te richten op de productie van hexacopters. De Q282G FPV drone en Q282J zijn hier veelbelovende producten van: echte toppers. Meer weten? Check ook de uitgebreide reviews op de productpagina’s van de hexacopters.

 • wltoys q282g fpv drone accessoireswltoys q282g fpv drone bovenaf

  WLtoys Q282G FPV Drone

  De Q282G is de eerste micro hexacopter die voorzien is van een FPV (first person view) functie. Je kunt live de beelden van je drone streamen naar je controller en hebt daarom het gevoel alsof je zelf in de cockpit zit!

 • wltoys q282j drone accessoireswltoys q282j drone voorkant

  WLtoys Q282J met HD Camera

  De krachtige WLtoys Q282J is de goedkoopste hexacopter van dit moment. Stabiel, krachtig en met een HD-camera: deze drone is allround.

 • WL Toys V323 Skywalker drone bovenafWL Toys V323 Skywalker drone voorkant

  WLtoys V323 Skywalker Hexacopter

  Stabiliteit en kracht: de twee woorden die de WLtoys V323 Skywalker hexacopter het beste omschrijven. Deze hexacopter is een echte krachtpatsen voor zowel beginnende als gevorderde piloten.

Hexacopter kopen

Drones worden veelal gebruikt om luchtbeelden te maken van locaties die anders slecht bereikbaar zouden zijn geweest. Deze beelden zijn bovendien vrijwel onmogelijk te maken zonder drone, omdat de drone te hoog vliegt voor een camera-auto, maar te laag voor beelden vanuit een vliegtuigje. De beelden die je kunt maken met een drone zijn vaak van zeer hoge kwaliteit. Het is inmiddels meer uitzondering dan regel wanneer een drone geen camera heeft die tenminste HD kan filmen. Bij het filmen is er echter mee belangrijk dan de beeldkwaliteit. Ook de stabiliteit van de camera is erg belangrijk wanneer je goede beelden wilt maken. Sommige droneproducten verbeteren de stabiliteit door de camera los aan de drone te laten hangen met een verbindingsstuk dat de camera stabiel houdt. Toch heeft ook de stabiliteit van de drone zelf hier nog een grote invloed op het eindproduct van de video. Een zeer stabiel type drone is de hexacopter. In tegenstelling tot vier propellers, wat gebruikelijk is voor de meeste drones, heeft de hexacopter maar liefst zes propellers. Dit maakt de drone nog stabieler en bovendien krachtiger. De drone stijgt sneller op, kan meer snelheid maken en blijft hierbij ook nog eens erg stabiel in de lucht hangen.

Verschillen hexacopter en quadcopter

De stabiliteit en kracht van de hexacopter ten opzichte van de quadcopter liggen voor de hand als duidelijk verschil. Zijn er daarbij nog meer verschillen tussen de twee types drones? Eén verschil heeft te maken met het verschil in kracht tussen de twee drones. Hoewel een hexacopter meer kracht heeft, sneller opstijgt en vaak ook meer snelheid kan maken, is de keerzijde dat deze extra kracht ook meer energie nodig heeft. In de praktijk betekent dit dat de quadcopter het meestal wint van de hexacopter wanneer het aankomt op vliegtijd. Dit is een afweging die gemaakt moet worden: meer kracht en stabiliteit of meer vliegtijd? Op het gebied van veiligheid is de hexacopter wel een duidelijke winnaar. Vanwege de hogere stabiliteit van de drone, is crashen minder waarschijnlijk. Sterker nog, wanneer de hexacopter een propeller verliest, kan hij meestal nog veilig geland worden. Dit is anders bij een quadcopter, waarbij het evenwicht sterk beïnvloedt wordt wanneer één propeller verloren wordt of beschadigd raakt tijdens de vlucht. Wanneer we kijken naar het filmen van luchtbeelden doen beide drones het over het algemeen erg goed. Zo staan de drones van DJI erom bekend extreem goede beelden te kunnen maken dankzij hun stabiliteit en superieure camera. Een voordeel van de hexacopter is echter dat hij meer lading met zich kan meedragen door de grote kracht van de drone. Voor speciale producten waarbij zwaardere hulpmiddelen nodig zijn kan dit een groot pluspunt van dit type drone zijn.

Waarom je een hexacopter moet kopen

De stabiliteit en kracht van de hexacopter geeft dit type drone een duidelijk voordeel ten opzichte van quadcopters. Hoewel quadcopters ook ontzettend geavanceerd zijn en langer kunnen vliegen, is de hexacopter wat ons betreft duidelijk ondergewaardeerd. De nadelen van een hexacopter: vliegduur en gewicht, weegt wat ons betreft op tegen de voordelen van de drone. De stabiliteit van de drone maakt de hexacopter bovendien erg geschikt voor beginnende dronepiloten, omdat de drone niet zo maar kan crashen en eenvoudig op één hoogte te houden is. Dit is bij sommige quadcopters, met name de wat goedkopere modellen, soms wat lastiger. Wil je een hexacopter kopen, dan zit je hier dus goed.

Nadelen van de hexacopter

Naast de kortere accuduur van een hexacopter, zijn er nog wel enkele minpunten te vinden. Zo is een hexacopter relatief duurder om te produceren, wat ook terug te zien is in de consumentenprijs. Weliswaar zijn de prijzen van de onderstaande drones zeer gemiddeld ten opzichte van andere drones, een quadcopter met grofweg dezelfde eigenschappen is doorgaans iets goedkoper. Een ander nadeel is dat losse onderdelen van een hexacopter vaak wat duurder zijn dan die van een quadcopter. Hoewel crashen onwaarschijnlijk is met een hexacopter, zit een ongelukje altijd in een klein hoekje. Crash je de drone, dan kan het nodig zijn dat een intern onderdeel gerepareerd of vervangen moet worden, wat soms prijzig kan zijn. Een praktisch nadeel is dat er inmiddels enkele hexacopters in de middelklasse zijn, maar nog geen hexacopters die ook voor professioneel gebruik zijn, zoals die er bij de quadcopters wel is in de vorm van de DJI Phantoms en DJI Inspire 1 Pro.

Hexacopter kopen? Let hier op:

Ga je een hexacopter kopen, dan zijn er verschillende factoren om op te letten. Dit zijn factoren die doorgaans ook voor quadcopters belangrijk zijn, hoewel er kleine verschillen zijn. Dit heeft alles te maken met het ontwerp van de drone. Factoren om op te letten bij de aankoop zijn:
 • Stevigheid van de drone
 • (Mogelijkheid tot) bescherming van de propellers
 • Vliegduur
 • Oplaadtijd
 • Formaat (hexacopters zijn vaak iets logger)
Vind je het lastig om een keuze te maken tussen verschillende hexacopters, lees dan vooral de reviews die wij geschreven hebben op iedere productpagina. Wij vinden het belangrijk dat klanten een weloverwogen keuze maken. Om tot een goede keuze te maken, is het belangrijk om dan ook eventuele minpunten te weten. Waar veel andere dronezaken de minpunten verzwijgen, tonen wij deze juist om te helpen bij het maken van een goede keuze. Heb je meer hulp nodig bij het kopen van een goede hexacopter, dan kun je ook onze keuzehulppagina gebruiken, waar wij suggesties doen op basis van eigenschappen waarvan je aangeeft dat ze belangrijk zijn voor je.

Toekomst van hexacopters

Ondanks de duidelijke voordelen van een drone met zes propellers, lijkt het erop dat de quadcopter het dominante type drone blijft op de markt. Niet zonder reden, gezien ook de quadcopter erg goed is. Toch is het jammer dat naast WLtoys niet meer producenten werken aan hexacopter. Wel lijkt er een langzame groei in vraag naar hexacopters te ontstaan. De kans is daarom groot dat de komende jaren nog enkele high-end modellen op de markt komen, die ook gebruikt kunnen worden voor het maken van professionele videobeelden van uit de lucht. Hou je van hexacopters, blijf dan deze pagina in de gaten houden voor nieuwe, verbeterde modellen. Hexacopter kopen? Dan zit je goed bij Drone123.nl. Het meest uitgebreide advies - eerlijk en objectief.