Hubsan is een Chinese producent van drones uit de middenklasse. De quadcopters van Hubsan hebben elk een karakteristiek uiterlijk: een langwerpig ‘lichaam’ met vier armen waarop de propellers gemonteerd zijn. Met de goede afwerking en ronde vormen die gebruikt worden, zijn Hubsan drones altijd een lust voor het oog.

De Hubsan X4-serie is de meest populaire en bekende van Hubsan, met de Hubsan H501S Brushless als vlaggenschip en de Hubsan X4 Plus FPV als first-person view drone.

De meest Hubsan drones behoren tot de mini drone-categorie, maar kunnen desondanks nog HD filmen, iets wat ongekend is voor dergelijk kleine drones. Ook het bereik van de mini drones van Hubsan is bovengemiddeld.

 • hubsan-h107D dronehubsan-h107D drone

  Hubsan H107D

  De Hubsan H107D is de kleine first-person drone ter wereld. Maak leuke filmpjes van de omgeving met de deze leuke beginnersdrone voor jong en oud.

 • hubsan h501s drone accessoireshubsan h501s drone

  Hubsan H501S Brushless FPV Drone

  Met de Hubsan H501S X4 quadcopter kun je geweldige opnames maken in Full HD kwaliteit. Ook kun je de drone besturen vanuit first person view (FPV) perspectief, waardoor je direct op je beeldscherm de beelden van de drone ziet.

 • hubsan-x4-plus-dronehubsan-x4-plus-drone

  Hubsan X4 Plus

  De Hubsan X4 Plus H107P is de nieuwe versie van de succesvolle X4 quadcopter. De drone heeft een kleine upgrade gehad en vliegt nu nog beter, en vooral stabieler.

 • Hubsan X4 V2 H107CHubsan X4 V2 H107C

  Hubsan X4 V2 H107C

  Eén van de populairste drones onder de € 100,00 van dit moment: de Hubsan X4 V2 H107C. Deze mini drone met HD camera is ideaal voor beginners en tegelijkertijd in staat prachtige filmpjes te maken.

 • hubsan-x4-v2-h107Lhubsan-x4-v2-h107L drone

  Hubsan X4 V2 H107L

  De Hubsan H107L is de cameraloze variant van de Hubsan H107C. Met een stevig design, sterke motoren en een strakke afwerking heeft Hubsan wederom een sterk product afgeleverd.

Hubsan drone kopen

Hubsan is een Chinese producent van met name mini drones. De drones van Hubsan staan erom bekend mooi vormgegeven te zijn, een goede afwerking te hebben en bovendien goed te presteren. De meest populaire serie van Hubsan is de X4-serie. In de Hubsan X4-serie is op dit moment de Hubsan H501S Brushless FPV drone het vlaggenschip. Deze drone is opvallend met een gouden kleur afgewerkt, klein, snel en bovendien bestuurbaar met live-beelden van de camera. Dit type drone wordt ook wel een first-person view drone, oftewel FPV drone genoemd. Dit type model zien we in de dronewereld steeds meer, waaronder bij de drones van Hubsan.

De sterke punten van Hubsan drones

Hubsan positioneert zijn drones over het algemeen in de middelste prijsklasse van drones. De goedkoopste Hubsan drones kosten minder dan € 100,00, het vlaggenschip kost zo'n € 400,00. Los van de prijs staat Hubsan erom bekend altijd degelijke producten af te leveren. Het bedrijf innoveert met zijn producten met name op het gebied van bestaande technologie inbouwen in kleine drones. Zo was Hubsan de eerste producent met HD-camera's ingebouwd in mini drones. Hoewel het bedrijf zich vooralsnog niet kan meten met een bedrijf als DJI, gaat het de hevige concurrentie in het middensegment succesvol aan met onder meer WLtoys en Parrot. Hubsan weet consequent drones te produceren die stabiel zijn, een vrij groot bereik hebben gelet op de grootte van de drones en bovendien prachtig afgewerkt zijn.

Wat is de beste Hubsan drone?

Hubsan heeft inmiddels ongeveer een tiental drones geproduceerd, waarvan de zes laatste te koop zijn bij Drone123.nl. Dit zijn zowel mini drones als grotere drones. De beste drone is ongetwijfeld de Hubsan H501S Brushless FPV drone, die Hubsan zelf ook als vlaggenschip ziet. Deze middelgrote drone heeft een bereik van maar liefst 300 meter.

Hubsan X501S FPV en Hubsan X4 Plus

Bijzonder is dat de drone voor professioneel gebruik geschikt is, maar tegelijkertijd ook geschikt is om mee te racen en te stunten. De besturing gaat via een zogenaamde first-person view, zodat je live ziet waar de drone zich bevindt. Ook kan de drone stunts uitvoeren met de besturing, zoals flips en rolls. Omdat deze drone het vlaggenschip van Hubsan is, is de drone wel aan de prijzige kant met € 499,00. Hoewel de drone het geld zeker waard is, kan dit bedrag een drempel vormen voor sommige mensen. Een goed alternatief is de Hubsan X4 Plus. Dit is een mini drone van slechts € 69,99 met een bereik tot wel 100 meter en bovendien de mogelijkheid om stunts uit te voeren. De Hubsan X4 Plus heeft geen camera, maar een uitbreiding is de Hubsan X4 Plus FPV. De drone heeft hierbij een HD-camera die gebruikt kan worden om mooien luchtbeelden te schieten, maar ook om de drone zelf mee te besturen. Zeker op grote afstand is dit prettig, omdat kleine drones makkelijk uit het oog verloren kunnen worden. Met een FPV weet je altijd precies waar de drone zich bevindt en kun je hem veilig terug leiden.

Hubsan drones ten opzichte van andere drones

Hubsan drones zijn sterk en mooi vormgegeven, maar hoe verhoudt de drone zich tot vergelijkbare drones van andere merken? Over het algemeen is dit goed. Een klein nadeel van de Hubsan drones is dat de camera ingebouwd is in het lichaam van de drone. Trilt de drone, dan trilt de camera dus net zoveel mee. Hoewel de drones van Hubsan erg stabiel zijn, is een trilling niet ongebruikelijk. Dit kan teruggezien worden in de beelden, hoewel enige stabilisatie achteraf veel kan oplossen. Dit nadeel heeft iedere Hubsan drone: niet alleen de Hubsan X4 Plus, maar ook de Hubsan H501S FPV drone. Op dit punt scoort een speler als WLtoys over het algemeen beter. WLtoys heeft diverse drones waarbij de camera meer loshangt onder de drone, waardoor trillingen vanuit de drone minder sterk worden overgedragen de camera.

De natuur intrekken met je Hubsan drone

De drones van Hubsan zijn compact, snel en wendbaar. Met name de Hubsan H501S is erg prettig om buiten mee te vliegen. De gevoeligheid voor wind valt, mede door het aerodynamische ontwerp, erg mee, waardoor je met de drone hoog kunt vliegen zonder te veel last te krijgen van wind. Let er hierbij wel op dat je niet boven de wettelijke maximale vlieghoogte komt van 120 meter. De stabiliteit maakt met name de Hubsan H501S geschikt om mooie natuurbeelden te maken, het liefst op volledig windstille dagen. Met grote gevoeligheid kun je de snelheid van de drone aangeven, door het bos sturen en door gaten in bomen en rotsen vliegen. Dit leidt tot spectaculaire beelden dankzij de HD camera van de drones van Hubsan.

Binnen oefenen met Hubsan drones

Het mooie aan Hubsan drones is dat ze ook binnen goed bestuurd kunnen worden. Propellerbescherming is beschikbaar om zowel de propellers als omstanders te beschermen tegen schade. De drones zelf zijn klein genoeg om voorzichtig door een woonkamer te laten vliegen. Met name de besturing van de mini drones kan zo perfect binnenshuis geoefend worden, voordat je naar buiten gaat, waar er ook invloed van het weer is tijdens het vliegen. Lees voor je begint te vliegen met een Hubsan drone altijd de handleiding door. De ogenschijnlijk simpele besturing heeft vaak meer opties dan je zou denken. Deze opties kunnen je vlucht eenvoudiger en/of interessanter maken. Zo kunnen stunts vaak met specifieke besturingscombinaties uitgevoerd worden.

Hubsan drone kopen

Wil je een Hubsan drone kopen? Lees dan zeker de reviews op onze productpagina's. Wij bieden altijd objectieve beschrijvingen aan en schromen er niet voor om zo nodig minpunten aan te wijzen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze kunt maken en niet tegen vervelende verrassingen aanloopt. Hubsan drone kopen? Doe het bij Drone123.nl