Drones worden steeds geavanceerder, maar dat wil niet zeggen dat ze ook groter worden. Het allerkleinste type drone, is de zogenaamde mini drone, die met gemak in je hand past. Ondanks het kleine formaat, is er nog erg veel plezier te beleven aan een mini drone.

Mini drones zijn geschikt om binnen mee te vliegen. Sterker nog, buiten vliegen is vaak vrij lastig, omdat de kleine drones te gevoelig zijn voor een windvlaag. Je kunt de meeste mini drones erg nauwkeurig besturen en vaak ook stunts uitvoeren.

Hoewel klein, zijn er zelfs mini drones beschikbaar met een camera, zoals de Cheerson CX-10C en Hubsan H107D. Hoewel de videokwaliteit van een mini drone niet opkan tegen die van grotere drones, kun je zo nog steeds leuke beelden maken.

 • cheerson-cx-10 dronecheerson-cx-10 drone

  Cheerson CX-10

  De Cheerson CX-10 is de ideale beginnersdrone. De mini-drone is geschikt om binnenshuis te vliegen en is na enige oefening simpel te besturen.

 • cheerson-cx-10c mini drone voorkantcheerson-cx-10c mini drone

  Cheerson CX-10C met Camera

  De Cheerson CX-10C is een uitbreiding op de goedkopere Cheerson CX-10 en beschikt over een 640p camera. De drone is ideaal voor beginners en kan korte, leuke filmpjes maken.

   

  • Makkelijk te besturen
  • Leuke filmpjes maken met interne camera
  • Lichtgewicht
  • Ingebouwde stuntfunctie
  • LED-licht voor en achter
  • Kan tegen een stootje
  • Waarschuwing bij lage batterijspanning
  • Simpel oplaadbaar met meegeleverde USB-kabel
  • Korte vliegtijd
  • Propellers breken makkelijk af
  • Geen propellerbescherming
  • Eigen micro geheugenkaart nodig voor filmpjes

   

 • hubsan-h107D dronehubsan-h107D drone

  Hubsan H107D

  De Hubsan H107D is de kleine first-person drone ter wereld. Maak leuke filmpjes van de omgeving met de deze leuke beginnersdrone voor jong en oud.

 • hubsan-x4-plus-dronehubsan-x4-plus-drone

  Hubsan X4 Plus

  De Hubsan X4 Plus H107P is de nieuwe versie van de succesvolle X4 quadcopter. De drone heeft een kleine upgrade gehad en vliegt nu nog beter, en vooral stabieler.

 • Hubsan X4 V2 H107CHubsan X4 V2 H107C

  Hubsan X4 V2 H107C

  Eén van de populairste drones onder de € 100,00 van dit moment: de Hubsan X4 V2 H107C. Deze mini drone met HD camera is ideaal voor beginners en tegelijkertijd in staat prachtige filmpjes te maken.

 • hubsan-x4-v2-h107Lhubsan-x4-v2-h107L drone

  Hubsan X4 V2 H107L

  De Hubsan H107L is de cameraloze variant van de Hubsan H107C. Met een stevig design, sterke motoren en een strakke afwerking heeft Hubsan wederom een sterk product afgeleverd.

 • Lumenier QAV250Lumenier QAV250

  Lumenier QAV250

  De Lumenier QAV250 is een echte racedrone. Met een speciale videobril zie je direct de beelden van de HD-camera. De Lumenier QAV250 is geweldig voor onderlinge races en veegt in een race de vloer aan met doorsnee drones.

   

  • Racen als nooit te voren met je drone
  • Topsnelheid boven de 100 kilometer per uur
  • Waan je in de cockpit met de videobril
  • Mogelijk om zelf aanpassingen te maken
  • HD-videobeelden maken
  • Beginnerstand drone
  • Enige kennis over techniek aanbevolen
  • Goede controle vereist voor hoge snelheden
 • parrot-minidrone-airborne-cargo-mars-boxparrot-minidrone-airborne-cargo-mars

  Parrot Minidrone Airborne Cargo Mars White

  De Parrot Minidrone Airborne Cargo Mars is een quadcopter drone die volledig is te customizen. De drone is snel en je kunt er goed tricks mee uitvoeren. Ook wordt er een astronaut figuur bijgeleverd die je op de drone kunt bevestigen.

 • parrot-mini-drone-cargo-travis2parrot-mini-drone-cargo-travis

  Parrot Minidrone Airborne Cargo Travis Yellow

  De Parrot Minidrone Airborne Cargo Travis is een quadcopter drone die je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Door het lichte gewicht en de hoge behendigheid van de drone maakt dit de Airborne ideaal voor het uitvoeren van coole stunts. Het bijgeleverde speelgoedfiguur kun je bovenop de drone klikken.

 • parrot-airborne-night-mini-drone-blaze-red-bovenafparrot-airborne-night-mini-drone-blaze-red
  Hot

  Parrot Minidrone Airborne Night Blaze Red

  De Parrot Airborne Night Blaze is een minidrone voorzien van twee krachtige LEDs, waaroor je zelfs in het donker coole stunts kunt uitvoeren. Verken het duister met deze behendige drone.

 • parrot-mini-drone-airborne-maclane-blue-boxparrot-mini-drone-airborne-maclane-blue

  Parrot Minidrone Airborne Night MacLane Blue

  De Parrot Airborne Night Maclane is een populaire minidrone waarmee je ook in het donker kunt vliegen dankzij twee krachtige LEDs aan de voorzijde van de drone. Ga op avontuur uit in het duister en verken de nacht.

 • parrot-airborne-midnight-swat-black-drone-zijkantparrot-airborne-midnight-swat-black-drone

  Parrot Minidrone Airborne Night SWAT Black

  De Parrot Airbore Night SWAT is een toffe minidrone met een coole SWAT look en twee LEDs waarmee je ook in het donker kunt vliegen. Verken de omgeving zowel overdag als in de nacht met deze kleine stuntdrone.

 • syma-x12-drone-groottesyma x12 drone kopen

  Syma X12 Mini Drone

  De Syma X12 is een kleine quadcopter die ondanks zijn grootte snel en behendig is. Dit maakt deze drone ontzettend leuk om mee te vliegen en staat dan ook garant voor uren plezier.

 • wltoys q282g fpv drone accessoireswltoys q282g fpv drone bovenaf

  WLtoys Q282G FPV Drone

  De Q282G is de eerste micro hexacopter die voorzien is van een FPV (first person view) functie. Je kunt live de beelden van je drone streamen naar je controller en hebt daarom het gevoel alsof je zelf in de cockpit zit!

 • wltoys q282j drone accessoireswltoys q282j drone voorkant

  WLtoys Q282J met HD Camera

  De krachtige WLtoys Q282J is de goedkoopste hexacopter van dit moment. Stabiel, krachtig en met een HD-camera: deze drone is allround.

 • WL Toys Skylark V636 drone voorkantWL Toys Skylark V636 drone zijkant

  WLtoys Skylark V636

  Hoewel de meeste drones van WLtoys kunnen stunten, is de WLtoys Skylark V636 de onbetwiste nummer één stuntdrone van WLtoys. Snelheid, flips en scherpe bochten: met de Skylark V636 kan het.

 • WL Toys V606 droneWL Toys V606 drone zijkant

  WLtoys V606

  De WLtoys V606 is een ideale beginnersdrone met een hoge stabiliteit en grote stevigheid. Oefen met vliegen en haal spectaculaire stunts uit.

 • WL Toys V646 droneWL Toys V646 drone

  WLToys V646

  De WLtoys V646 is een mini drone van het gerenommeerde Chinese WLtoys dat de concurrentie aan moet gaan met mini drones van onder meer Cheerson, Parrot en Hubsan. Dat doet de V646 met succes.

 • WL Toys V676 controllerWL Toys V676 bovenaf

  WLtoys V676

  De WLtoys V676 is een mini drone van het gerenommeerde WLtoys uit China. Hoewel erg sterk vergelijkbaar met mini drones van andere dronemerken, heeft de WLtoys V676 enkele unieke aspecten. De drone is perfect voor beginnende dronevliegers.

Mini drone kopen

Mini drones vormen de groep met de allerkleinste drones op de markt. Hoewel de technologie van drones met een moordend tempo verbeterd wordt, wil dit niet zeggen dat drones altijd groter worden. Zelfs de allerkleinste drones zijn namelijk al geavanceerd, stabiel en over het algemeen kwalitatief sterk. Een gemiddelde mini drone is klein genoeg om in de palm van je hand te passen. Alle mini drones op deze website zijn quadcopters: ze hebben vier propellers die ze erg stabiel maken in de lucht. Veel mini drones zijn snel, kunnen stunten en zijn vooral geschikt om binnenshuis mee te vliegen.

Beste mini drone kopen

Tussen mini drones bestaat een klein verschil in kwaliteit. Dit komt ook naar voren in de prijsklasse: de goedkoopste mini drone heb je al voor minder dan € 30,00. Een mini drone in de hogere prijsklasse kost daarentegen zo'n € 150,00 tot € 200,00. Dit zijn drones met meer mogelijkheden en vaak ook een camera. Op Drone123.nl verkopen wij echter geen slechte drones. De goedkope mini drones werken goed, maar hebben simpelweg minder mogelijkheden dan mini drones uit de hogere prijsklasse. De beste mini drone in de lagere prijsklasse is de Cheerson CX-10C of WLtoys V676. Beide drones kosten minder dan € 40,00 en ook in besturing en mogelijkheden zijn de twee drones vrijwel identiek. Het grootste verschil is dat de Cheerson CX-10C beschikt over een simpele camera, waarmee leuke filmpjes gemaakt kunnen worden. De Cheerson CX-10 is dezelfde mini drone, maar dan zonder camera en voor dezelfde prijs als de WLtoys V676. Een ander verschil is dat de WLtoys V676 een zogenaamde headlessfunctie heeft. Hierbij maakt het niet uit hoe de drone georiënteerd is: wordt de besturingsstick naar links geduwd, dan gaat de drone voor de gebruiker naar links, ongeacht waar de voorkant van de drone zelf is. Wil je kiezen voor de beste mini drone, dan moet met name de afweging gemaakt worden of je een mini drone met headlessfunctie wil of een mini drone met camera.

Besturing mini drone ten opzichte van grotere modellen

Een misvatting is dat een mini drone meer geschikt is voor beginners dan een grotere drone. In de praktijk zijn het vaak juist de grote drones die een eenvoudigere besturing hebben. Ze zijn dankzij meer geavanceerde technologie vaak nauwkeuriger, stabieler en - op een goede manier - minder gevoelig voor kleine bewegingen met de besturing. Dit wil niet zeggen dat de besturing van een mini drone voor gevorderden is. Hoewel het enige oefening nodig heeft, is het correct besturen van een mini drone vrij snel aan te leren. Prettig is dat veel mini drones meerdere instellingen hebben op basis van ervaring. Voor beginnende dronepiloten kan de gevoeligheid van de drone laag gezet worden, wat besturing eenvoudiger maakt. Meer gevorderde piloten kunnen de gevoeligheid opschroeven om meer precieze bewegingen te maken met de mini drone.

Mini drone goedkoop?

Een gemiddelde mini drone is goedkoper dan grotere modellen. De meest goedkope drones zijn allemaal mini drones. Wil je iets meer uitgeven, dan zijn er ook nog diverse mini drones beschikbaar. Deze hebben meer opties en zijn doorgaans stabieler in de lucht. Ook kun je makkelijker stunten en racen met mini drones uit de hogere prijsklassen. De meest goedkope mini drone is de Cheerson CX-10 (€ 27,95), op de voet gevolgd door de WLtoys V646 (€ 29,95) en WLtoys V676 (€ 29,95).

Stunten en racen met een mini drone

Veel mini drones zijn uitermate geschikt om mee te stunten en te racen. De meeste mini drones in ons assortiment hebben ingebouwde stuntmodi. Zo kan de CX-10 van Cheerson salto's voorover en achterover maken en bovendien link- en rechtsom rollen. Met de Cheerson CX-10C kan je op deze manier spectaculaire beelden maken. Een goede racing drone is de Hubsan X4 Plus FPV, waarbij je de drone bestuurt met behulp van live-beelden die van de camera naar het besturingapparaat gestuurd worden. De meeste mini drones kunnen hoge snelheden bereiken, waardoor je spectaculaire races kunt houden. Let er met een race wel altijd op dat omstanders geen risico lopen. Zelfs een kleine drone kan flinke lichamelijke schade aanrichten bij een crash op volle snelheid.

Vliegduur en oplaadtijd van mini drones

Mini drones kunnen over het algemeen slechts enkele minuten achter elkaar vliegen. Vanwege het formaat kan een mini drone immers ook maar een kleine accu met zich meedragen. Voordeel is dat de accu ook weer snel opgeladen is: de gemiddelde mini drone heeft minder dan een half uur nodig. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de drone, hoe korter de vliegtijd. De Cheerson CX-10 kan zo'n drie minuten onafgebroken vliegen, de iets grotere Hubsan X4 H107D heeft al een vliegduur van meer dan het dubbele van de Cheerson CX-10. Tegelijkertijd betekent een langere vliegtijd en dus grotere accu ook dat het opladen wat langer duurt.

Kiezen voor de juiste mini drone

Mini drones zijn geavanceerd, maar ook vrij gevoelig. Wil je een mini drone kopen, kies dan het liefst voor een drone met enige stevigheid. Hoewel het bij een mini drone vrijwel niet voorkomen is dat er een keer een propeller afbreekt, is het zonde wanneer de drone na één crash niet meer werkt. De Cheerson CX-10C is een vrij stevige drone. De hardware zit goed vast en functioneert zelfs na tien flinke crashes nog goed. De propellers breken wel relatief makkelijk af, maar gezien de lage prijs voor een extra setje propellers is dit geen heel groot probleem.

Een mini drone of een grotere drone

Zoals gezegd is een mini drone niet perse makkelijker te besturen dan een groter model. Sterker nog, veel grotere modellen zijn eenvoudiger te besturen vanwege de superieure stabiliteit. Toch zijn er ook genoeg redenen om een mini drone te verkiezen boven grotere drones. Zo kan met een mini drone binnenshuis gevlogen worden en is ook op het gebied van prijzen de mini drone een laagdrempelige keuze. Weet je niet zeker of de dronehobby bij je past, dan kun je een mini drone kopen om hierachter te komen. Bevalt dit goed, dan kun je altijd nog overstappen naar grotere, meer geavanceerde drone. Mini drone kopen? Doe het bij Drone123.nl!