De propellers vormen het meest gevoelige onderdeel van drones. Omdat ze uitsteken en met hoge snelheid ronddraaien, breken ze erg snel af bij een verkeerde landing of botsing met een ander object.

Gelukkig zijn propellers erg eenvoudig te vervangen en bovendien goedkoop. Bijkomend voordeel is dat voor sommige verschillende drones hetzelfde type propellers gebruikt wordt.

Omdat dezelfde propellers voor verschillende modellen gebruikt kunnen worden, zijn ze goedkoop en op grote schaal verkrijgbaar. Ga je vliegen met je drone, dan kan het geen kwaad altijd een extra setje propellers bij je te hebben, zodat je de vlucht niet vroegtijdig hoeft te stoppen vanwege een gebroken propeller.

Drone propellers kopen

De propellers van een drone zijn erg gevoelig en zelfs het meest fragiel van de hele drone. Bij een kleine crash of verkeerde landing kunnen de propellers al afbreken. Wanneer een propeller beschadigd of gebroken is, beïnvloedt dit de balans en stabiliteit van de drone drastisch. Hierdoor kun je in de meeste gevallen niet meer vliegen met de drone. Dit geldt met name voor quadcopters, maar ook voor hexacopters. Hoewel hexacopters dankzij de zes propellers stabieler zijn en minder beïnvloedt worden door één gebroken propeller, is ook hier vervanging belangrijk.

Waarom propellers afbreken

Propellers worden gemaakt van stevig materiaal dat in principe niet zo maar zou moeten afbreken. Toch gebeurt het regelmatig met drones. De reden is eenvoudig en vervelend: het is simpelweg de enorme snelheid waarmee de propellers ronddraaien. Zelfs het meest harde materiaal is niet opgewassen tegen de klap die een propeller krijgt wanneer hij in de grond of tegen een muur slaat. Het is voor droneproducten lastig om nog stevigere propellers te produceren, omdat niet ieder materiaal geschikt is om propellers van te maken. De propellers moeten namelijk ook een zekere buigzaamheid hebben om goed mee te kunnen vliegen. Harder materiaal dan nu wordt gebruikt heeft dit niet, waardoor het type plastic dat nu gebruikt wordt voor drone propellers op dit moment de beste optie is.

Drone propellers vervangen

Gelukkig zijn propellers van drones goedkoop, zelfs voor high-end modellen als de DJI Phantom 4. Ook de vervanging is erg eenvoudig en vereist geen technische kennis. In veel gevallen kan de propeller simpelweg van de as af getrokken worden. De nieuwe propeller moet simpelweg op de draaias geduwd worden, totdat deze stevige vast zit. Bij sommige drones zijn enkele andere handelingen nodig, maar deze staan altijd duidelijk aangegeven in de producthandeleiding. Wanneer ook de as van de propeller, die vastzit aan de drone, beschadigd is, kan vervanging lastiger zijn. De propeller kan nu niet langer stevig vastgemaakt worden aan de drone, waardoor de propeller niet meer goed draait of zelfs in zijn geheel niet op de drone gezet kan worden. Soms kan de as simpelweg met een tangetje recht getrokken worden, maar dit is niet altijd mogelijk. Is de as hevig beschadigd, dan is reparatie bij een professionele reparateur helaas nodig.

Drone propellers kopen: ook als alles nog heel is

Ook wanneer je nog geen problemen hebt gehad met de propellers van je drone kan het geen kwaad om een extra setje aan te schaffen. De propellers zijn altijd goedkoop en de teleurstelling is groot wanneer je naar een mooie plek rijdt om te vliegen, maar de propellers al in de eerste minuut van je vlucht afbreken. Een dergelijke teleurstelling kan doodsimpel voorkomen worden door een extra setje drone propellers bij de hand te hebben. Zo kun je altijd met je drone vliegen. Drone propellers kopen? Doe het bij Drone123.nl