Syma is een Chinese droneontwikkelaar die drones uit de middenklasse produceert. Het mooie ontwerp van Syma-drones is karakteristiek en heeft nog het meeste weg van de DJI Phantom.

Syma staat bekend om de productie van stabiele drones met goede camera’s voor een relatief lage prijs. Voor deze prijs ontvangt de koper een drone waarmee zelfs professionele luchtbeelden gemaakt kunnen worden.

Sinds enige tijd is Syma ook begonnen met het produceren van mini drones, waarmee ook gestunt kan worden. De Syma X12 mini drone is hiervan het eerste product. Deze mini drone kan rekenen op goede recensies, in lijn met de andere drones van Syma.

 • syma-x12-drone-groottesyma x12 drone kopen

  Syma X12 Mini Drone

  De Syma X12 is een kleine quadcopter die ondanks zijn grootte snel en behendig is. Dit maakt deze drone ontzettend leuk om mee te vliegen en staat dan ook garant voor uren plezier.

 • Syma X5CSyma X5C

  Syma X5C met HD Camera

  De Syma X5C is een zeer betaalbare quadcopter die tevens voorzien is van een 720p HD Camera. Voor deze prijs is dit één van de beste drones die je op dit moment kunt krijgen.

 • Syma 5XC Explorers 2 drone wit voorkantSyma 5XC Explorers 2 drone bovenkant

  Syma X5SC Explorers 2 met HD Camera

  De Syma X5SC Explorers 2 is een zeer stabiel vliegende quadcopter die zowel voor beginnende als meer ervaren piloten veel uitdaging biedt. Dankzij zijn zeer aantrekkelijke prijs is de X5SC het perfecte cadeau voor de feestdagen.

 • Syma X5SW drone onderkantSyma X5SW drone voorkant

  Syma X5SW met FPV Camera

  De Syma X5SW is een zeer stabiele en betaalbare quadcopter voorzien van een FPV HD camera en vele extra functies die je niet zo verwachten voor een drone in deze prijsklasse.

 • Syma X8C drone voorkantSyma X8C drone wit

  Syma X8C met HD Camera

  De Syma X8C is een grote en stabiele quadcopter voorzien van een camera en een groot bereik. Dit maakt de drone geschikt voor het maken van prachtige foto’s van grote afstand.

 • syma x8g drone camerasyma x8g drone kopen

  Syma X8G met Full HD Camera

  De Syma X8G is een mooie quadcopter die beschikt over een Full HD camera waarmee je schitterende opnames kan maken. De drone wordt ook wel gezien als de missing link tussen de budgetdrones en de professionele drones.

Syma drone kopen

Syma is een Chinese droneproducent van drones uit de middenklasse. De drones van Syma hebben in de meeste gevallen een karakteristiek ontwerp dat nog het meeste weg heeft van de bekende DJI Phantoms. De drones van Syma staan erom bekend degelijk en stabiel te zijn. De meeste drones van Syma kunnen bovendien HD filmen, waardoor het ook mogelijk is om professionele luchtbeelden te maken met de drones van Syma. Syma staat erom bekend continu bezig te zijn met verbeteringen. Dit resulteert in regelmatige nieuwe modellen. De Syma X8G is op dit moment één van de meest geavanceerde drones van het bedrijf. Deze drone kan tien tot twaalf minuten vliegen, full HD filmen en bovendien afstanden tot wel 150 meter bereiken. Hiermee creëert Syma drones die de perfecte middenklasse vormen, tussen de budget modellen en high-end modellen in.

De verschillende modellen van Syma

Syma heeft inmiddels meerdere dronemodellen geproduceerd, maar richt zich vooral op de middelgrote drones die een middenweg vormen tussen budgetmodellen van met name WLtoys en high-end modellen van bijvoorbeeld DJI en Parrot. Op dit moment zijn de volgende modellen te koop: Hierbij kunnen de drones met de hogere nummers, met uitzondering van de Syma X12 mini drone, gezien worden als de verbeterde versie van de lagere nummers. De X5-modellen vormen hierbij een soort budget versie van de X8-modellen.

De Syma X12 mini drone - is hij goed genoeg?

Met de Syma X12 mini drone waagt Syma zich ook aan de groeiende mini drone markt. Met onder meer WLtoys en Cheerson al aanwezig met gevestigde modellen, is het een gedurfde keuze van Syma. Syma weet echter te overtuigen met de X12 mini drone. De mini drone is voor zijn formaat erg sterk. Met een bereik van maar liefst 50 meter laat de mini drone concurrenten als de Cheerson CX-10 en de WLToys V676 ruim achter zich. Ook de vliegtijd is indrukwekkend voor een drone van dit formaat: tot wel zeven minuten versus ongeveer drie tot vijf minuten voor de eerdergenoemde concurrenten. Syma laat met de mini drone zien consequent kwalitatief sterke producten te kunnen afleveren.

Kiezen voor de middenweg

Ben je erachter dat de dronehobby wel iets voor je is, maar is een DJI Phantom 4 of Parrot Bebop 2 iets te duur, dan vormen de drones van Syma een prachtige middenweg. De drones zijn - zeker in het geval van de X8-serie - stabieler en veelzijdiger dan de drones uit de lagere categorieën, maar nog altijd goed betaalbaar. Wil je een professioneel filmpje maken van de natuur, een evenement of iets anders, dan zit je met de drones van Syma goed. Omdat de camera's van de meeste Syma drones volledig HD filmen, is het beeld ook op een groot televisiescherm nog scherp, perfect dus!

Voor- en nadelen Syma drones

Een nadeel is dat uitgerekend de enige first-person view drone van Syma niet HD kan filmen. Juist met een FPV drone is het eenvoudig en veilig om op wat grotere afstand te vliegen, omdat via de live-beelden exact gezien kan worden waar de drone zich bevindt en in welke richting de drone vliegt. Dit is lastiger wanneer je de drone met het blote oog moet besturen. Al vrij snel is de drone namelijk slecht te zien, wat betekent dat er enige oefening nodig is om de drone veilig op grotere afstand te brengen. Hier staat tegenover dat de drone een headless mode heeft. Een drone heeft normaal gesproken ene voor- en achterkant. Is de drone gedraaid in de lucht, dan beweegt de drone zich niet altijd meer van de bestuurder af als deze het besturingspalletje naar voren duwt, vanwege de oriëntatie van de drone. Met een headless mode is dit verleden tijd. Duwt de bestuurder naar links, dan gaat de drone - gezien vanuit de bestuurder - altijd naar links. Dit geldt ook voor alle andere richtingen. Een headless mode maakt het besturen van een drone vele malen eenvoudiger, omdat je niet meer hoeft te onthouden of zien wat de voorkant van de drone is en hierdoor soms in spiegelbeeld moet sturen.

De juiste Syma drone uitkiezen

Omdat er aardig wat keuze bestaat tussen verschillende Syma drones die ogenschijnlijk grotendeels gelijkwaardig zijn, is het soms lastig besluiten welke drone het beste is. Op de productpagina's van iedere Syma drone hebben wij daarom uitgebreide reviews geschreven over de drone. Hierbij blijven wij volledig objectief en benoemen we waar nodig ook minpunten. Wij geloven dat dit de enige eerlijke manier is om klanten voor te lichten. Ook maken klanten zo de beste keuze voor een drone. Op de productpagina's kunnen eigenschappen van drones eenvoudig vergeleken worden. Voor Syma geldt als vuistregel dat de X8-modellen geavanceerder zijn dan de X5-modellen. De camera's zijn beter, het bereik is groter en ook de stabiliteit is groter. Hier staat tegenover dat je ook meer betaalt voor een X8. Wil je een budgetmodel, dan zit je ook met de X5 nog goed. Slechte drones verkopen wij niet!

Raak ik mijn Syma niet kwijt zonder FPV besturing

Toegegeven, er bestaat een risico aan een buitendrone zonder FPV. Hoog in de lucht is het soms lastig om de drone te blijven zien, zeker bij fel licht. Syma drones hebben helaas geen return-to-home functie, een geavanceerde optie waarmee de drone met één druk op de knop terugkomt. Helaas is deze functie weg gelegd voor high-end modellen als de DJI Phantom 4, maar ook een middenmodel als de JJRC H12W. Een pluspunt is dat je op de besturing van de drones de signaalsterkte kunt zien. Zie je niet goed hoe de drone vliegt, dan kun je hierop baseren of de drone te ver weg is. Hoe zwakker het signaal, hoe verder weg de drone. De headless mode helpt verder ook bij een eenvoudige besturing terug naar de bestuurder.

Een Syma drone kopen?

Syma drones vormen de perfecte middenweg tussen high-end modellen en budgetmodellen in de dronewereld. Maar weinig modellen in deze klasse kunnen op tegen Syma drones. Wil je een Syma drone kopen, dan zit je bij Drone123.nl goed! Laat je adviseren op onze productpagina's en vergelijk Syma drones objectief.