Blogpost

Gevangenis Guernsey bouwt ‘drone-schild’

Een gevangenis op het kleine Britse eilandje Guernsey heeft voor een wereldwijde primeur gezorgd door een onzichtbaar droneschild te bouwen rond de gevangenis. Wereldwijd hebben gevangenissen te kampen met drones die over de muren vliegen en allerlei objecten laten vallen voor gevangenen, van drugs tot wapens.

Hoewel de gevangenis op Guernsey met een capaciteit van 139 gedetineerden niet bepaald groot is, neemt het wel het voortouw in de bestrijding van deze vorm van criminaliteit. Met behulp van twintig stoorzenders is het onmogelijk geworden om de drone over de gevangenismuren te vliegen.

Sterk staaltje technologie beschermt gevangenis

Het schild dat is opgetrokken is een bijzonder sterk staaltje technologie. Omdat drones soms wel kilometers hoog kunnen vliegen heeft het geen zin om een fysieke muur op te bouwen tegen drones. In plaats hiervan ligt de oplossing bij een virtueel schild, wat de gevangenis dan ook heeft gedaan.

Rond de muur van de gevangenis zijn twintig stoorzenders opgesteld, die interfereren met het signaal tussen de besturing van de drone en de drone zelf. Het gevolg hiervan is dat de dronepiloot een zwart beeld krijgt wanneer hij of zij probeert het schild binnen probeert te vliegen en de drone letterlijk wordt teruggeduwd.

Het doel veel denken aan energievelden uit science fictionfilms, maar dit keer is het werkelijkheid. Bijzonder is dat de drones, ondanks de verstoring van het signaal, niet uit de lucht vallen door het schild. Dit zou namelijk een gevaar kunnen vormen voor personen op de grond. In plaats hiervan is het simpelweg niet mogelijk om langs de grens te vliegen.

Nog niet waterdicht

Toch is het schild in de eerste versie nog steeds niet helemaal waterdicht. Het bereik van het schild is ongeveer zeshonderd meter hoog. Zoals gezegd zijn er voldoende drones die deze hoogte zonder al te veel problemen kunnen bereiken en dus het schild kunnen ontwijken.

Tegelijkertijd duurt het een stuk langer om deze hoogte te bereiken, de gevangenismuren te passeren en weer te dalen om de lading af te geven bij een gedetineerde. Met enige oplettendheid van bewakers zou dit veel eerder moeten opvallen dan een drone die vliegensvlug een meter over de drone vliegt en terug.

Toch blijft er dus een belangrijke rol bestaan voor gevangenisbewakers om dronecriminaliteit bij de gevangenis tegen te gaan.

Bekijk in het filmpje hieronder wat er gebeurt als een drone de gevangenismuren wil passeren.

-->

gerelateerde berichten

Hoe de drones en VR ook de zakelijke wereld innoveren

Drones en virtual reality-brillen zijn leuk speelgoed, zo wordt vaak gezegd. Daar zijn we

mavic 2
3 Tech Tips voor 2018

2018 is een spannend jaar voor tech freaks en gadget liefhebbers. Niet alleen in

drone energie
De nieuwste energiezuinige technieken voor drones

Natuurlijk willen we een allemaal een drone met een groot bereik en het liefst

Taxi drone stap dichterbij door ontwikkelingen Airbus

Vliegtuigproducent Airbus is druk bezig met de ontwikkeling van een taxi drone. Het idee

dji spark kopen
DJI Spark maakt selfies op commando

We lieten het je al weten bij Drone123, twee dagen geleden heeft DJI haar

parrot 3D
Parrot update Bebop 2 voor professionele markt

De Franse dronefabrikant Parrot staat al langer bekend als een innovatie speler in de

kustwacht-drones
Dope! Australische kustwacht zet DJI drones in om haai aanvallen te voorkomen

Must see drone video van DJI. De Australische kustwacht heeft veel te kampen met

De DJI Phantom-serie: de beste drone op de markt

Veruit de populairste drones van het moment zijn die uit de Phantom-serie van DJI.

De post bezorgd per drone?

Het leek er even op dat we onze post – en dat met name