Blogpost

Hoe pimp je een drone?

Eens je behendig bent in het beheersen van je drone, wil je misschien meer. Je kan dan veel geld uitsparen door zelf je drone een upgrade te geven in plaats van onmiddellijk een duurder model aan te schaffen. Neen, daarvoor hoef je geen ingenieursstudies gedaan te hebben. Onderdelen vervangen en bijvoegen, is niet zo moeilijk en vergt niet veel materiaal.

Een drone is een fascinerend stukje technologie maar anders dan een nieuwe smartphone is de kans op brokken veel groter. Als je nog niet veel ervaring hebt, is het aan te raden om te starten met een goedkoper model. Vaak wordt het cadeau gegeven en heeft de eigenaar geen idee hoe het werkt. Zoek dat eerst goed uit voor je ermee op stap gaat. Lees de handleiding en bekijk wat filmpjes online over jouw type drone. Kies vervolgens een goed moment uit. Goed weersomstandigheden zijn een heldere lucht en geen wind. Stel je op op een plek in de velden zodat de drone minder kans maakt om tegen een auto of een huis te botsen als het mis gaat. Zet de controller op de stand voor beginners of oefen met de opties. Dat is veel gemakkelijker dan onmiddellijk te starten met de manual stand.

Propeller

Crasht jouw drone toch, geen paniek. Hoewel het een gevoelig technologisch ding is, zijn de onderdelen makkelijk vervangbaar. Er bestaan winkels waar je een drone kan laten herstellen maar met een beetje handigheid doe je het gewoon zelf. Het snelste wat stuk gaat is de propeller. De meeste propellers zijn uit nylon, goedkoop materiaal maar erg sterk is het niet. “Er is niets zo eenvoudig als een propeller te vervangen. Je hoeft hem er alleen maar op te draaien en hebt dus geen gereedschap nodig. Wil je een sterkere propeller, kan je hem vervangen door eentje uit carbon. Ook licht materiaal, maar wel een stuk duurder”, weet Florian Felsing van TECHSPRING.

Een kapotte motor vervangen of een sterkere installeren is zo gedaan. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een schroevendraaier. Passen de schroevendraaiers uit je gereedschapskist niet, kan je online eentje voor drones bestellen. Een interessante en goedkope investering als je je drone veel gebruikt. Wil je het bereik van je Bebop drone vergroten, kan je een Parrot Skycontroller aanschaffen. Dat is een afstandsbediening die het bereik vergroot tot liefst 2 kilometer.

Verlichting

Informeer je wel over de regels voor je je drone begint te pimpen. Als je overweegt om verlichting te installeren op je drone zodat je hem goed kan zien in het donker, dan moet je er rekening mee houden dat het verboden is in Nederland om ’s nachts of wanneer het donker is, te vliegen met drones. De reden daarvoor is dat, hoewel je een verlichte drone ’s nachts beter kan zien dan een niet verlichte overdag, de oriëntatie van de drone ten opzichte van de rest van de omgeving onduidelijk kan zijn. Deze stelling is voor discussie vatbaar maar voorlopig mag alleen de brandweer ’s nachts drones inzetten.

Bob Thissen

Het belet dronefanaten niet om elkaar uit te dagen met de meest spectaculaire beelden. De laatsten die het nieuws haalden zijn die van de Nederlandse fotograaf Bob Thissen. Hij is met een collega naar Armenië getrokken om er foto’s te maken van verlaten telescopen uit de Sovjetperiode. Thissen heeft een filmpje van zijn reis vol hindernissen online gezet. Drones worden ook meer en meer als doelgericht wapen ingezet. Zo zet het Amerikaans leger in de strijd tegen terreurleiders de ‘Ninja-raket’ in. Een soort bom met messen dat alleen het doelwit doodt en geen andere slachtoffers maakt. Deze raket wordt afgevuurd door drones en is sinds 2017 al zes keer gebruikt in Syrië en Jemen.

-->

gerelateerde berichten

Het kiezen van de beste drone

Drones zijn super cool en niemand kanaan deze verklaring twijfelen. De intrigerende mogelijkheden die

drone smartphone
Drones bestuur je tegenwoordig met je smartphone

Vliegen met een drone is iets wat je goed onder de knie moet krijgen.

dji phantom
DJI Phantom pro 4 versus DJI Spark

Foto’s trekken of video’s maken via drones is een handig trucje waarmee je zeer indrukwekkende

drone kopen
Energiezuinige drones: zijn ze in aantocht?

Er zijn veel verschillende eigenschappen waar je op let wanneer je een drone wilt

Dit moet je weten: voor- en nadelen van een drone

Vandaag de dag zijn de drones en de toepassingen ervan niet meer weg te

drone aanschaffen
Nieuwe drone aanschaffen: waar moet je aan denken?

Denk jij eraan om een nieuwe drone aan te schaffen? Je zal vast wel

drone verzekeren
Hoe goed is jouw drone verzekerd?

Drones zijn mooi speelgoed. De meest fantastische, inspirerende beelden van de mooiste plekken worden

Overzicht in de online wildgroei: webshopervaringen, drones vergelijken en meer tips

Wil je een drone kopen, dan zijn er diverse zaken om rekening mee te

drone kiezen
Drone kopen: welke drone moet je kiezen?

Het vliegen met een drone wordt een steeds populairdere hobby. Deze hobby is populair

drone kopen lening
Geld lenen voor een Drone

Drones zijn helemaal in. Perfect dus als cadeau of gewoon voor jezelf. De prijzen

dji-spark
DJI Spark Confirmed: DJI lanceert nieuwe drone op 24 mei

Het ging al enige tijd rond in de wandelgangen, maar nu geeft DJI zelf

WLtoys V323 drone
Quadcopter of hexacopter: wat is beter?

Wanneer je een drone gaat aanschaffen, heb je de keuze tussen een quadcopter en

drone kopen keuzehulp infographic header
Drone kopen? De ultieme keuzehulp voor beginners. [INFOGRAPHIC]

Ben je van plan om binnenkort voor het eerst een drone te kopen maar

drone in de lucht
Drone kopen: hier moet je op letten

Als je besluit een drone te gaan kopen, moet je van tevoren goed marktonderzoek