Blogpost

Intel komt met drone voor industriële toepassing

Intel, vooral bekend als chipmaker voor vrijwel alle computers, houdt zich tegenwoordig ook al bezig met drones. Deze maand presenteerde het miljardenbedrijf de Falcon 8+, een drone die vooral bedoelt is voor industriële toepassingen, zoals inspectie van gebouwen.

De Falcon 8+ kan met de camera gebouwen met grote precisie scannen, om in te kunnen schatten of het gebouw zwakke plekken heeft en waar deze zich bevinden. De drone zou onder meer moeten assisteren in situaties waarbij het te gevaarlijk of moeilijk is voor mensen om het werk uit te voeren.

Zo is de Falcon 8+ onder meer bestand tegen een flinke wind en magnetische velden.

Volautomatische inspecties

Tijdens een demonstratie van het bedrijf kon de drone zelf rond een brug vliegen en deze met behulp van de camera inscannen. De software van de drone bepaalt zelf hoe er gevlogen moet worden en kan de data die is verzameld vervolgens analyseren, wat een hoop werk uit handen van mensen neemt.

Waar de meeste drones over vier propellers beschikken (quadcopters), heeft de Falcon 8+ er maar liefst acht, wat het een octacopter maakt. Dit geeft de drone extra stabiliteit. Zelfs wanneer er onverhoopt een propeller uitvalt zou de drone in de lucht kunnen blijven, hoewel dit wellicht wel invloed heeft op de analyse die drone uitvoert.

Met de automatische drone is het voor bedrijven niet langer nodig om een opgeleide dronepiloot in te huren om inspecties uit te voeren, wat een hoop tijd en geld kan schelen. De drone is gemaakt voor de commerciële markt, maar niet geschikt voor particulieren.

Intel op de dronemarkt

Intel houdt zich al langer bezig met drones. Eerder presenteerde het bedrijf al een drone die gebruikt kan worden voor lichtshows, zoals we dit eerder al zagen bij de half-time show van de Amerikaanse Super Bowl. Daarmee richt Intel zich nadrukkelijk op de zakelijke dronemarkt, waarin het een leidende positie wil gaan innemen, zoals bijvoorbeeld DJI deze heeft voor de consumentenmarkt.

Bekijk de beelden van de presentatie van de Falcon 8+ hieronder zelf:

Hoofdfoto: Intel/Vimeo

-->

gerelateerde berichten

Professionele drone video’s laten maken

Met de stormachtige opkomst van professionele drones heeft zich een nieuwe kans geopend voor

Zeldzame dieren en planten gevonden dankzij drones

Dat drones er niet alleen zijn om leuke filmpjes mee te maken weten we

parrot 3D
Parrot update Bebop 2 voor professionele markt

De Franse dronefabrikant Parrot staat al langer bekend als een innovatie speler in de

professionele drone kopen
Bijzondere drones voor professioneel gebruik

Drones zijn natuurlijk hele leuke gadgets, maar ze worden ook veel gebruikt door professionals.