Blogpost

Professionele drone video’s laten maken

Met de stormachtige opkomst van professionele drones heeft zich een nieuwe kans geopend voor talloze bedrijven en particulieren: het laten maken van professionele dronevideo’s voor bijzondere evenementen of promotiefilmpjes. Met drones als de DJI Inspire 2 en DJI Mavic Pro kun je nu 4K-video’s maken die een extra dimensie geven aan een video.

Een professionele dronepiloot heeft een zogenaamde RPA-L certificaat. Dit betekent dat de piloot met succes een theorie- en praktijkexamen heeft afgelegd en volledig legaal commerciële dronevluchten mag uitvoeren in Nederland. Met het praktijkexamen als onderdeel van de opleiding weet je zeker dat je een piloot hebt met genoeg controle over de drone om prachtige beelden te maken.

Mogelijkheden met professionele dronebeelden

Waar men vroeger een helicopter of vliegtuigje nodig had voor luchtbeelden, is dit dankzij drones al lang niet meer het geval. De mogelijkheden zijn eindeloos met drones dankzij de hoge wendbaarheid van drones in combinatie met het kleine formaat.

Dronebeelden worden onder meer veel gebruikt voor de volgende zakelijke doeleinden:

  • Impressievideo bouw
  • Promotievideo bedrijf
  • Interne video bedrijf
  • Marketingdoeleinden
  • Metingen en inspecties

Ook voor particulieren kan het echter aantrekkelijk zijn om een professionele dronepiloot in te huren om een evenement te laten filmen. Steeds vaker wordt er naast een fotograaf ook een dronepiloot ingehuurd voor bruiloften en soortgelijke feesten.

Met name bij feesten in de natuur is de toevoeging van luchtbeelden een grote aanwinst voor de uiteindelijke video. Omdat er echter veel regels verbonden zijn aan het filmen van en boven mensen, is het wel goed om hier een gecertificeerde dronepiloot voor in te schakelen. Zo loop je geen risico op ongelukken of boetes. Een drone video laten maken door een professionele piloot leidt bovendien vaak tot meer kwaliteit.

Drone video laten maken door Droneventure

Droneventure.nl is een dronebedrijf dat sinds 2018 professionele dronevideo’s maakt voor diverse partijen. Met onder meer een DJI Mavic Pro en de uiterst geavanceerde DJI Inspire 2 als materiaal, biedt Droneventure eindeloze mogelijkheden voor dronevideo’s.

Droneventure werkte eerder voor Dura Vermeer (verbreding A6) en Rijkswaterstaat (afbraak viaduct). Ook buiten de (wegen)bouw heeft Droneventure echter uitgebreide ervaring, met onder meer prachtige natuurvideo’s en mooi overzichtsopnames van de kassen in het Groene Hart van Nederland.

Wil je meer weten over de professionele dronebeelden van Droneventure, bekijk dan ook de website.

-->

gerelateerde berichten

Zeldzame dieren en planten gevonden dankzij drones

Dat drones er niet alleen zijn om leuke filmpjes mee te maken weten we

Intel komt met drone voor industriële toepassing

Intel, vooral bekend als chipmaker voor vrijwel alle computers, houdt zich tegenwoordig ook al bezig

parrot 3D
Parrot update Bebop 2 voor professionele markt

De Franse dronefabrikant Parrot staat al langer bekend als een innovatie speler in de

professionele drone kopen
Bijzondere drones voor professioneel gebruik

Drones zijn natuurlijk hele leuke gadgets, maar ze worden ook veel gebruikt door professionals.