Blogpost

Waaghals skydivet vanaf superdrone

Dat we veel kunnen met drones, begint langzaam duidelijk te woorden. Niet alleen het maken van mooie beelden, ook de mogelijkheid om pakketjes te bezorgen met drones is in ontwikkeling. De Let Ingus Augstkalns voegt daar nog iets aan toe: skydiven vanaf een drone.

Het dronebedrijf Aerones ontwikkelde een drone die 200 kilogram kan dragen en snelheden tot 150 kilometer per uur kan halen. Aan de drone hingen ze een metalen handgreep, waar de stuntman aan kon hangen. Vanaf een toren steeg de drone vervolgens, inclusief stuntman op.

Skydiven vanaf een drone: het nieuwe basejumpen

Na enige tijd op te hebben gestegen liet de stuntman zich vallen om vervolgens snel zijn parachute uit te klappen. Voor de marketingstunt van het dronebedrijf bestuurde de CEO van de ontwikkelaar de drone tot een hoogte van 330 meter. Zoals te zien is op de onderstaande beelden, kwam de stuntman zonder kleerscheuren aan de grond.

De drone, die beschikt over twaalf propellers (!), is ook te koop. Wel moet je diep in de buidel tasten. Voor een prijs van € 35.000 zal de gemiddelde hobbyist niet direct warmlopen.

 

Hoofdfoto: Aerones/Youtube

-->

gerelateerde berichten

airvuz
AirVūz: De spot voor de coolste drone video’s

Er wordt iedere dag flink wat beeldmateriaal met drones geschoten. Of we het nu

De mooiste filmlocaties voor je drone in Nederland

Filmen met drones is aan regels gebonden. Zo mag je geen grote mensenmassa’s filmen