Blogpost

53581593 - drone silhouette flying above paris city panorama in sunset

Win een DJI Inspire 2 met videowedstrijd

Foto- en videogemeenschap SkyPixel organiseert in samenwerking met DJI een wedstrijd voor de mooiste dronefilmpjes, met diverse prijzen voor de beste inzendingen. De allerbeste foto van alle categorieën gecombineerd wint een DJI Inspire 2, Nikon D750 Body en nog meer. In afzonderlijke categorieën worden onder meer DJI Phantoms 4 en DJI Sparks uitgereikt aan topinzendingen.

SkyPixel is sinds drie jaar één van de grootste online gemeenschappen voor het maken van luchtfoto’s en -filmpjes. Tot 2 augustus 2017 organiseert de gemeenschap in samenwerking met DJI een wereldwijde wedstrijd met geweldige prijzen. Onder meer in de categorieën city, nature en sport worden prijzen uitgereikt voor de mooiste dronefilmpjes.

Stuur je beste filmpjes in om te winnen

De wereldwijde videowedstrijd is de grootste dronewedstrijd op dit gebied en heeft diverse categorieën om in mee te doen. Een speciale jury kiest uit de vele inzendingen in iedere categorie een grote winnaar, maar ook andere goede inzendingen kunnen prijzen winnen. Bovendien mag de gemeenschap meestemmen. De algemene top 10 dronefilmpjes waarop het meeste is gestemd wint onder meer een DJI Spark, Oakley zonnebril en externe hard drive ter waarde van samen meer dan duizend euro.

De concurrentie zal echter moordend zijn, omdat iedereen op de wereld mag meedoen met de wedstrijd. De organisatie zoekt expliciet naar registraties van omgevingen op een innovatieve, vernieuwende manier. Je zult je creativiteit dus flink moeten aanspreken om kans te maken op een prijs.

Tips bij het maken van dronefilmpjes

Op de eerste plek is het belangrijk om een drone te hebben die minimaal full HD kan filmen en het liefst 4K. Stabiliteit van de drone is hierbij cruciaal, zodat je geen trillende beelden hebt. Onze keuzehulp kan je helpen om een model te vinden dat hieraan voldoet, mocht je nog geen dergelijke drone hebben.

Let er verder op dat twee van de drie categorieën extra aandacht verdienen in Nederland. Een drone mag niet vliegen over een bewoond gebied of over mensen. Voor de categorieën city en sport betekent dit dus dat enige creativiteit vereist is om op legale wijze beelden te maken.

Inspiratie nodig voor natuur waar je kunt vliegen? Check dan ook dit artikel dat we eerder schreven.

Meer informatie over het evenement lees je op de website van SkyPixel.

-->