Blogpost

Zo houd je een drone in goede conditie

Als je een drone in je bezit hebt, dan heb je hier misschien wel even voor moeten sparen. De drone is erg geliefd, maar kan zeker niet door iedereen zomaar betaald worden. Het zou dan ook erg zonde zijn wanneer je drone al snel kapot is door slecht onderhoud.

Drone onderhoud moet je eigenlijk zien als standaard taak voor en na iedere vlucht. Uiteraard hoeft het niet altijd even uitgebreid te zijn, maar er zijn toch wel wat zaken die aandacht nodig hebben.

De pre-flight check van je drone

Voordat je de drone de lucht in laat gaan is het belangrijk een zogenaamde pre-flight check uit te voeren. Dit betekent dat je alle zichtbare onderdelen controleert. Beoordeel of alles nog goed vast zit, of alles eruit ziet zoals het hoort en of de drone daadwerkelijk veilig is om de lucht in te laten.

Controleer ook of de communicatie tussen de afstandsbediening en de drone in orde is.

Beschadigde onderdelen vervangen

Een drone vliegt, en dat betekent dat deze ook kan crashen. Bij een crash kunnen er onderdelen van de drone kapot gaan. In verreweg de meeste gevallen raken de propellers beschadigd bij een crash. Gelukkig worden de meeste drones geleverd met een extra set. Extra accu’s worden doorgaans niet meegeleverd, maar zijn eenvoudig te bestellen en installeren.

Ga nooit vliegen met een drone die beschadigde onderdelen heeft. Vervang deze onderdelen en check goed of de drone weer helemaal in orde is na het vervangen van de onderdelen.

Kabels checken

Goed onderhoud voeren aan je drone betekent ook dat je verder moet kijken dan wat je op het eerste oog ziet. Zo is het bij drone onderhoud heel belangrijk om regelmatig de staat van de kabels te controleren.

In de meeste gevallen zal je ontdekken dat de kabels helemaal in orde zijn, maar het komt voor dat de kabels slijten op bepaalde punten, waardoor deze niet meer betrouwbaar zijn. In dit geval zullen deze kabels vervangen moeten worden. Ook wanneer er brandplekjes verschijnen op of rond de kabels is het belangrijk om de kabels te vervangen.

De firmware bijhouden

Bij drone onderhoud hoort ook het onderhouden van de firmware. Firmware worden regelmatig geüpdatet. In de meeste gevallen worden er dan problemen opgelost. Juist hierom is het zeer belangrijk om regelmatig updates uit te voeren aan de firmware.

Controleer eens per maand, of maximaal eens per twee maanden, of er updates zijn en voer deze ook uit. Zo kan je altijd op de firmware vertrouwen.

-->

gerelateerde berichten

Drone verhuurd, maar er wordt niet betaald?

Drones zijn populair. Op relatief eenvoudige manier maak je de mooiste filmopnames en bedrijven

drone kopen lening
Hoe begin je met drone vliegen?

Je bent net jarig geweest en je hebt een drone cadeau gekregen, wat nu?

Je drone in de winter: hier moet je op letten

Natuurlijk wil je in de winter ook gewoon kunnen vliegen met je drone. Hoe

dji phantom 4 drone
De 5 beste drones van dit moment volgens Drone123

Drones zijn niet meer weg te denken. Veel mensen besteden hun vrije tijd tegenwoordig

6 Prachtige natuurgebieden in de randstad voor dronevluchten

De mooiste video’s die met drones worden gemaakt zijn toch wel de video’s van

Zo maak je de mooiste beelden met je drone

Als je je drone eenmaal goed beheerst, dan kan je natuurlijk de mooiste video’s

De 4 meest gemaakte fouten door beginnende drone vliegers

Mensen die een drone hebben gekocht zijn hier vanzelfsprekend bijzonder enthousiast over. Dit is

7 Factoren om op te letten voordat je gaat vliegen

Heb je een drone of een quadcopter gekocht en wil je gaan vliegen? Je