Blogpost

Zo maak je de mooiste beelden met je drone

Als je je drone eenmaal goed beheerst, dan kan je natuurlijk de mooiste video’s maken in de meest uiteenlopende gebieden. Echter, een mooie video maak je ook niet zomaar. Uiteraard is het belangrijk om gebruik te maken van een goede drone camera.

Het verschilt per drone hoe goed de camera is. Dit geven wij aan bij de eigenschappen. Gebruik eventueel ook onze keuzehulp om wat hulp te krijgen bij het kiezen van de juiste drone voor het maken van beelden. De drones van DJI doen het op dit punt het beste, maar er zijn zelfs mini drones waarmee je al leuke beelden kunt maken.

  1. Beperk je snelheid

Veel mensen denken dat een video een succes is wanneer deze zoveel mogelijk laat zien in zo min mogelijk tijd. Echter, de hoge snelheid die hiervoor nodig is gaat juist ten koste van de schoonheid van de video.

Het is beter om langzaam te manoeuvreren met je drone, zodat je de kijker de tijd gunt om de omgeving goed in zich op te nemen.

  1. Begin op een centraal punt

Het is altijd goed, en mooi, om op een speciaal punt te beginnen. Ga je bijvoorbeeld in de duinen een video maken met je drone, dan kan je beginnen bij een bunker. Zo zijn er natuurlijk veel meer startpunten die indrukwekkend kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld torens of beelden.

Je start op relatief korte afstand van het gekozen startpunt en neemt hier met de drone steeds meer afstand van door hoger te gaan vliegen. Zo komt langzaam de rest van de omgeving in beeld en kun je vervolgens rustig aan over de omgeving gaan vliegen.

  1. Vliegen in rondjes

Een andere goede techniek is het vliegen in rondjes, ofwel het cirkelen. Hierdoor krijg je een uniek beeld van de omgeving en lijkt het, bij gebruik van de juiste camera, zelfs zo dat je op een toren staat en zelf op je heen kijkt.

Dit cirkelen is bijvoorbeeld ook een uitstekende manier om virtual reality video’s te maken. Uiteraard is het belangrijk dat je niet te snel in de rondte gaat, want dan kan de kijker ziek worden. Doe rustig aan en je cirkelt gegarandeerd een mooie video.

  1. Filmen op kleine hoogte

Er wordt vaak gedacht dat je juist hoog moet vliegen om een mooie video te maken, maar niets is minder waar. Het is namelijk zo dat een video die gemaakt is vanaf een relatief kleine hoogte veel meer details van de omgeving bevat, en dit is toch wel het meest indrukwekkend.

Vlieg met je drone liever op een hoogte van enkele meters dan op een hoogte van honderd meter. Let ook altijd op de maximale toegestane vlieghoogte voor drones van 120 meter.

-->

gerelateerde berichten

Drone verhuurd, maar er wordt niet betaald?

Drones zijn populair. Op relatief eenvoudige manier maak je de mooiste filmopnames en bedrijven

drone kopen lening
Hoe begin je met drone vliegen?

Je bent net jarig geweest en je hebt een drone cadeau gekregen, wat nu?

Je drone in de winter: hier moet je op letten

Natuurlijk wil je in de winter ook gewoon kunnen vliegen met je drone. Hoe

dji phantom 4 drone
De 5 beste drones van dit moment volgens Drone123

Drones zijn niet meer weg te denken. Veel mensen besteden hun vrije tijd tegenwoordig

Zo houd je een drone in goede conditie

Als je een drone in je bezit hebt, dan heb je hier misschien wel

6 Prachtige natuurgebieden in de randstad voor dronevluchten

De mooiste video’s die met drones worden gemaakt zijn toch wel de video’s van

De 4 meest gemaakte fouten door beginnende drone vliegers

Mensen die een drone hebben gekocht zijn hier vanzelfsprekend bijzonder enthousiast over. Dit is

7 Factoren om op te letten voordat je gaat vliegen

Heb je een drone of een quadcopter gekocht en wil je gaan vliegen? Je